Vinters lauž plecu un izstājas no Dakāras rallija (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien Dakāras rallija piektajā posmā smagu kritienu piedzīvoja Latvijas motobraucējs Jānis Vinters un no turpmākajām sacīkstēm diemžēl izstājās. Automašīnu konkurencē labi atkal nostartēja Māra Saukāna ekipāža, kopvērtējumā pakāpjoties vēl par septiņām vietām uz augšu.

Latvijas motobraucējs, kurš pirms otrdienas 381 km garā ātrumposma bija astotajā vietā kopvērtējumā, otrdienas posma krita un lauza plecu. Stiprus bojājumus ir guvis arī Vintera motocikls. Par pirmo austrālieti, kurš uzvarējis Dakāras rallija posmā kļuva Endijs Kaldekots, kopvērtējumā pakāpjoties uz otro vietu. Par līderi ir kļuvis spānis Marks Komā, kurš otrdienas posmā finišēja otrais tikai trīs sekundes aiz Kaldekota. Komā Kaldekotu kopvērtējumā apsteidz par 43 sekundēm, bet trešais ir francūzis Sirils Desprē, kurš posmā finišēja trešais trīs minūtes un 30 sekundes aiz uzvarētāja un kopvērtējumā no Komā atpaliek par divām minūtēm un 45 sekundēm. Automašīnu konkurencē jau otro posmu pēc kārtas slavējams starts izdevās Latvijas labākajai ekipāžai Māris Saukāns/Dizdzis Zariņš, kuri finišēja pagaidām visaugstākajā - 26. vietā posmā, 42 minūtes un astoņas sekundes aiz posma uzvarētāja Kolina Makreja. Ari kopvērtējumā latvieši no 32. ir pakāpušies uz 25. pozīciju, 55 minūtes un 23 sekundes aiz līdera. Piektajā posmā pārliecinošu uzvaru izcīnīja bijušais Pasaules rallija čempions Makrejs, kurš par sešām minūtēm un 16 sekundēm apsteidza francūzi Žinjelu de Viljē un par septiņām minūtēm, 18 sekundēm bija ātrāks par 2001. gada rallija čempioni vācieti Jutu Klainšmiti. Makrejs ir atguvis līderpozīcijas arī kopvērtējumā un tuvāko sekotāju Žinjelu de Viljē apsteidz par piecām minūtēm un 28 sekundēm. Līdzšinējais līderis amerikānis Robijs Gordons ir noslīdējis uz septīto vietu, deviņas minūtes aiz Makreja. Jāņa Āža pilotētais OSCAR otrdien finišu sasniedza 50. vietā, stundu, astoņas minūtes un 22 sekundes aiz uzvarētāja, bet Igora Skoka ekipāža - 52. vietā - stundu, 10 minūtes un 38 sekundes aiz Makreja. Kopvērtējumā ekipāža Skoks/Piķis ieņem 48. vietu, bet Āzis/Princis noslēdz pirmo pussimtu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu