Saukāns un Zariņš miglainajā Āfrikā - visātrākie latvieši (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas automobiļu ekipāža Māris Saukāns/Didzis Zariņš pirmdien prestižā Dakaras rallija 123 kilometrus garajā trešajā ātrumposmā ierindojās 34.vietā, kopvērtējumā pakāpjoties uz 32. vietu.

Biezās miglas dēļ, organizatori neilgi pēc trešā posma starta, braucēju drošības dēļ pieņēma lēmumu atcelt ātrumposmu motobraucējiem. Tādējādi nenotika arī izmaiņas kopvērtējumā un Latvijas motobraucējs Jānis Vinters pirms ceturtā posma ieņem astoto vietu, 56 sekundes aiz līdera Davida Fretiņjē. Vieglās automašīnas un kravas auto kā paredzēts veica pirmo ātrumposmu Āfrikā. Saukāns un Zariņš uzvarētājam zaudēja 14 minūtes un 21 sekundi. Diezgan labi veicās arī ekipāžai Igors Skoks/Agris Piķis, kas izcīnīja 38.vietu, zaudējot uzvarētājam 16 minūtes, 21 sekundi. Nedaudz sliktāk klājās Jāņa Āža un Aināra Prinča OSCARam, kas finišēja 55. vietā 19 minūtes, 49 sekundes aiz uzvarētāja. Uzvaru jau otrajā rallija posmā svinēja amerikāņa Robija Gordona ekipāža, līdz ar to atgūstot pirmo vietu kopvērtējumā. Otrā, atpaliekot 53 sekundes, bija francūža Stefana Peterhansela komanda, bet trešais šodien bija vēl viens Francijas pārstāvis Bruno Sabī, kurš Gordonam zaudēja vienu minūti un astoņas sekundes. Kopvērtējumā Gordons par 59 sekundēm apsteidz tuvāko sekotāju Peterhanselu, bet par vienu minūti un 14 sekundēm - Sabī. Saukāna (att.) pilotētajam OSCAR pēc trešā posma ir izdevies varens lēciens kopvērtējumā par 14 vietām - no 46. un 32. pozīciju. (skat. tabulu) Skoks un Piķis ir pakāpušies no 43. uz 37. vietu, bet Jāņa Āža eipāža no 42. noslīdējusi uz 54. vietu. Ceturtā Latvijas ekipāža Naglis/Innuss motora defekta dēļ no rallija izstājās uzreiz pēc otrā posma.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu