Vinters Āfrikas smiltīs dodas kā astotais labākais (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas dienvidu pilsētā Granadā Latvijas motobraucējs Jānis Vinters svētdien prestižā Dakaras rallija desmit kilometru garajā otrajā ātrumposmā ierindojās 16.vietā, bet kopvērtējumā ieņem augsto astoto pozīciju.

Arī otrajā ātrumposmā uzvarēja francūzis Davids Fretinjē, kuram Vinters zaudēja 28 sekundes. Kopvērtējumā latviešu motobraucējs līderim Fretinjē zaudē 56 sekundes. Automašīnu konkurencē labākā no Latvijas bija Jāņa Āža ekipāža, kas ieņēma 35. vietu - minūti un 32 sekundes aiz uzvarētāja Kolina Makreja. "Plecu pie pleca" finišēja divi citi dzeltieni OSCAR auto - Igora Skoka un Māra Saukāna ekipāžas Makrejam zaudēja identiski vienu minūti un 46 sekundes, ieņemot attiecīgi 48. un 49. vietu. 83. vietu posmā ieņēma ekipāža Jānis Naglis/Aleksandrs Innus - divas minūtes un 21 sekundi aiz uzvarētāja, taču kā vēsta "Rīga Rally-Raid Team" komandas oficiālā mājas lapa internetā, sacīkstes, visticamāk, viņiem jau ir beigušās. Kļuvis skaidrs, ka viņu mašīnai jāmaina motors, ko rallija noteikumi darīt aizliedz. Kolinss Makrejs ir kļuvus par līderi arī kopvērtējumā par vienu sekundi apsteidzot amerikāni Robiju Gordonu no Volkswagen Motosport komandas. Jāņa Āža pilotētais OSCARs no Latvijas braucējiem pagaidām ieņem visaugstāko 42. vietu - divas minūtes un 36 sekundes aiz Makreja. Par vienu sekundi viņš apsteidz komandas biedru Igoru Skoku, kurš ieņem 43. pozīciju. 46. vietā, divas minūtes un 41 sekundi aiz līdera ir Saukāna un Zariņa ekipāža, bet 73. vietā ir Jānis Naglis, kurš no līdera atpaliek trīs minūtes un 30 sekundes. Svētdien rallija motorizētā karavāna no Eiropas pārcēlās uz Āfriku, kur pirmdien notiks pirmais nopietnais Dakara rallija pārbaudījums - trešais posms no Rabatas līdz Agadirai.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu