Losandželosā atklāj Maģiskā Džonsona statuju (3)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie Losandželosas "Lakers" arēnas trešdien atklāja komandas bijušā spēlētāja Maģiskā Džonsona statuju, lai godinātu sportista gaitas beigušo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzni.

Atklāšanas ceremonijā pie "Staples Center" piedalījās bijušie "Lakers" basketbolisti Karims Abduls Džabars un Džims Vortijs, Losandželosas mērs Džims Hāns, kā arī NBA komisārs Deivids Sterns. "Kad es sāku šeit spēlēt 1979.gadā, nedomāju par ko tādu," teica Džonsons, kura 3,66 metrus augsto statuju veidoja izraēliešu skulptors Rotblats Amranijs. "Tas ir piemineklis ne tikai man, bet visai Losandželosas pilsētai, jo te ir tik lieliski cilvēki." Vēl viena Džonsona skulptūra jau iepriekš bija atklāta pie viņa iepriekš pārstāvētās Mičiganas valsts universitātes, un arī šo statuju veidoja Amranijs. Viņš arī ir veidojis citas NBA zvaigznes Maikla Džordana skulptūru, kas Čikāgā ir kļuvusi par tūristu iecienītu objektu. Džonsons pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados palīdzēja "Lakers" piecas reizes uzvarēt NBA čempionātā, taču 1991.gadā beidza basketbolista karjeru pēc inficēšanās ar HIV vīrusu. Viņa vēlākie mēģinājumi atgriezties vairs nebija tik spoži kā panākumi "Lakers" sastāvā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu