"IMS Studio 6" mēneša laikā sola sagatavot ģenerālo līgumu projektus halles celtniecībai .

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kompānija "IMS Studio 6", kurai Ministru prezidenta Andra Bērziņa vadītā 2006.gada pasaules hokeja čempionāta Rīgā rīcības komiteja uzticēja īstenot multifunkcionālās halles Rīgā projektēšanu, mēneša laikā sola sagatavot ģenerālo līgumu projektus.

Kā aģentūrai LETA sacīja Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans, viņš šodien sazinājies ar firmas pārstāvjiem, kas solījuši aptuveni mēneša laikā sagatavot galvenos līgumus par nodrošinājuma naudas iemaksas veikšanu. LETA jau ziņoja, ka kompānijai Latvijas valstij ir jāiemaksā 1% no plānotajām investīcijām hokeja halles celtniecībā. Savus priekšlikumus arēnas celtniecībai valdībai, Rīgas pašvaldībai un Latvijas Hokeja federācijai bija sniegušas arī SIA "Multihalle" un Somijas kompānija "JHC Arena Holding Oy Ltd." (JHC), kā arī SIA "Metāla būvju sistēmas" pārstāvētā ārvalstu uzņēmēju grupa. Kompānija "IMS Studio 6" arēnas celtniecības projektā plāno investēt līdz 400 miljoniem ASV dolāru jeb apmēram 255,6 miljonus latu. Halle, iespējams, tiks celta Lucavsalā. Pēc "IMS Studio 6" aplēsēm, sporta kompleksa, kurā ietilptu dažādas sporta halles, restorāni, viesnīca, izklaides vietas, baseins, izmaksas var sasniegt 350 līdz 400 miljonus ASV dolāru, kas ir atkarīgs no kompleksa izvietošanas vietas un infrastruktūras. "IMS Studio 6", realizējot šo projektu, strādās pēc BOT principa, kas nozīmē uzcelt, darboties un pārnest līdzekļus. Pēc šā principa Rīgas halles projektam būs nepieciešams aptuveni 15 gadu amortizācijas periods, kurā plānots atpelnīt ieguldītās investīcijas, bet vēl nākamajos aptuveni 15 gados no kompleksa plānots gūt peļņu. Ātrākas un lielākas peļņas gūšanai būtisks būtu valdības atbalsts, piemērojot nodokļu atlaides importējamiem būvmateriāliem halles celtniecībai. Turklāt valdība, atbalstot šo projektu, pēc amortizācijas perioda beigām gūtu aptuveni 49% no kompleksa peļņas. "IMS Studio 6" ir celtniecības dizaina kompānija, kura realizējusi ievērojamus projektus savā mītnes zemē, kā arī Eiropā, Ķīnā, Taivanā un Austrālijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu