Dončičs kļūst par pirmo pusaudzi, kurš NBA savācis 30 punktu "triple-double"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Slovēnijas brīnumbērns Luka Dončičs kļuvis par pirmo pusaudzi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē, kuram izdevies tikt pie "triple-double" ar vismaz 30 gūtiem punktiem.

Dončiča pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda svētdien savā laukumā ar rezultātu 120:123 piekāpās vienai no līgas vadošajām vienībām Toronto "Raptors".

Uzvarētāju rindās Kavai Lenards guva 33 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, bet 19 punkti un 9 rezultatīvas piespēles Kaila Laurija kontā.

"Mavericks" sastāvā Dončičs guva 35 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un veica 10 rezultatīvas piespēles.

Pašlaik 19 gadus vecais Dončičs kļuvis par pirmo spēlētāju NBA vēsturē ar 30 punktu "triple-double", kurš vēl nebija sasniedzis 20 gadu vecumu, vēsta ESPN.

35 gūtie punkti ir arī jauns karjeras gūto punktu rekords NBA debitantam Dončičam, kuram pēc mēneša (28. februārī) paliks 20 gadi.

Līdz šim jaunākais spēlētājs ar 30 punktu "triple-double" bija slavenais Lebrons Džeimss, kurš tādu savāca 20 gadu un 100 dienu vecumā (2005. gada 9. aprīlī).

Dončičs līgas vēsturē ir tikai ceturtais spēlētājs, kuram debijas sezonā izdevies savākt "triple-double" ar 30 gūtiem punktiem.

Iepriekš to paveica arī Stefans Karijs (2010. gadā), Džeisons Kids (1995. gadā) un leģendārais Maikls Džordans (1985. gadā).

Dončičs šosezon vidēji mačā guvis 20,2 punktus, izcīnījis 6,8 atlēkušās bumbas un veicis 5,3 rezultatīvas piespēles.

"Mavericks" komanda ar 22 uzvarām un 27 zaudējumiem ieņem 12. vietu Rietumu konferences turnīra tabulā.

Savukārt "Raptors" ar bilanci 37-15 ierindojas 2. pozīcijā Austrumu konferences kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu