Gulbis pasaules rangā pakāpies par divām vietām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpies par divām vietām un ieņem 74.pozīciju.

Visu turnīru ietvaros Gulbim pašlaik iekrājusies jau desmit zaudējumu sērija. Iepriekšējā neveiksme viņam bija sestdien, kad latvietis Romas "Masters 1000" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 6-7 (6:8), 3-6 piekāpās amerikāņu tenisistam Railijam Opelkam.

Šī gada sākumā Gulbis aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam Indijā notikušajās Punes "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās, kas viņam no ranga pirmā simta beigām ļāva pakāpties uz 83.pozīciju, bet pēdējā laikā ar panākumiem viņš nav izcēlies.

Tikmēr Latvijas otrā rakete ir Mārtiņš Podžus saglabājis 653.pozīciju. Šobrīd latvieša kontā ir tikai viens punkts, tomēr tas viņam rangā ļaus atrasties vēl nepilnu gadu, jo to viņš ieguva martā.

Savukārt ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas.

Pagājušā gada rudenī pēc divu gadu pārtraukuma planētas pirmās raketes godā atgriezās serbs Novaks Džokovičs, kurš turklāt pēc gūtās uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā ir vēl vairāk nostiprinājies līderpozīcijā.

Otrais joprojām ir Serbijas pārstāvim finālā zaudējušais spānis Rafaels Nadals, kamēr trešais ir šveiciešu leģenda Rodžers Federers. Viņam tagad seko austrietis Dominiks Tīms un Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, kuri apmainījušies pozīcijām, bet sestais ir japānis Kei Nišikori, kurš pakāpies par vienu vietu.

Divu pozīciju kāpumu piedzīvojis talantīgais grieķis Stefans Cicips, kurš nu ir septītais, bet par divām pozīcijām atkāpies Kevins Andersons no Dienvidāfrikas Republikas. No astotās un devīto vietu atkritis argentīnietis Huans Martins del Potro, bet pirmo desmitnieku noslēdz Marins Čiličs, kurš ir atguvis vienu pozīciju.

Pasaules pirmā rakete Džokovičs svētdien uzvarēja Madrides ATP "Masters 1000" sērijas turnīrā. Finālā viņš ar 6-3, 6-4 pārspēja Cicipu, tiekot pie otrā ATP titula sezonā.

Gulbis pirms pāris nedēļām atgriezās dubultspēļu rangā, kur pašlaik atrodas 342.vietā, bet brāļi Jānis un Mārtiņš Podži ieņem attiecīgi 728. un 748.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu