Motobraucēja Sabuļa nodotajās analīzēs atrastas aizliegtās vielas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Pastars

Latvijas motobraucējs Kārlis Sabulis pieķerts aizliegto vielu lietošanā, liecina Latvijas Antidopinga biroja mājaslapā publicētā informācija.

Antidopinga uzraugs ziņo, ka Sabuļa organismā aizliegtās vielas atrastas 5.maijā, kad Apē norisinājās tradicionālās "Vaidavas kausa" sacensības.

Paraugā, kas ņemts no sportista ķermeņa, atrastas aizliegtas vielas, to metabolītu vai marķieru klātbūtne.

"Sabulim Latvijas motokrosa čempionāta otrajā posmā tika veikta dopinga kontrole. Iegūtajā paraugā atbilstoši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) akreditētās laboratorijas atzinumā norādītajam konstatēta dopinga viela meldonium [meldonijs], kas ir WADA starptautiskā standarta "Aizliegto vielu un metožu saraksts" S4 klases "Hormoni un metaboliskie modulatori" viela. Kārlim Sabulim no 29.maija piespriests pagaidu aizliegums startēt jebkurās sacensībās, kuras uzrauga WADA kodeksa parakstītājs, tā biedrs vai nacionālā federācija," informēja Sabuļa pārstāvētā komanda "MX Moduls".

"Aprīļa beigās piedalījos maratonā. Pēc distances veikšanas sajutu spēcīgas sāpes krūtīs, bija apgrūtināta elpošana un bezspēks, kas turpinājās visas dienas gaitā. Turpmāko divu dienu laikā, simptomiem nemazinoties, devos pie ģimenes ārstes. Man tika konstatēta miokarda hipoksija un nozīmēta terapija ar magnēzija sulfīta un mildronāta medikamentiem. Nekavējoties tajā pašā dienā nosūtīju vēstuli Latvijas Motosporta federācijai, kurā informēju par ārsta nozīmējumu un neatliekamu nepieciešamību ievadīt sportā aizliegto vielu sarakstā esošu medikamentu - mildronātu. Vēstulē izteicu arī lūgumu atļaut piedalīties federācijas rīkotajās sacensībās. Tā kā biju viņus informējis par dopinga vielas lietošanas nepieciešamību terapeitiskos nolūkos un tiku reģistrēts dalībai sacensībās, pieņēmu, ka terapeitiskās lietošanas atļauja ārsta nozīmētam medikamentam dalībai federācijas organizētās sacensībās man ir sniegta," situāciju skaidro Sabulis.

Lieta sagatavota nodošanai Disciplinārajai antidopinga komisijai, kas lems par tālākajām sankcijām.

"Kārlis Sabulis kluba vadību par medikamentu lietošanu, kuru sastāvā ir kāda no sportā aizliegtajām vielām, informēja Latvijas motokrosa čempionāta otrā posma laikā, pēc tam, kad Sabulim tika veikta dopinga kontrole. Šāds gadījums kluba darbības laikā ir pirmo reizi. Esam saņēmuši Sabuļa paskaidrojumu, ceram ar šo situāciju tikt galā pēc iespējas ātrāk, jo tas ietekmē  Kārļa dalību ne tikai Latvijas, bet arī starptautiskajās sacensībās," stāsta komandas menedžeris Valdis Seratinskis.

Sabulis pēc trim aizvadītajiem posmiem Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetru klasē ieņem augsto ceturto vietu. Pirms trim gadiem viņš dažos posmos startēja arī pasaules čempionāta MX2 klasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu