Gutkovskis: Man zvanīja no diviem Ekstraklases klubiem (1)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladislavs Gutkovskis
Vladislavs Gutkovskis Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Par Latvijas nacionālās futbola komandas uzbrucēju Vladislavu Gutkovski interesi izrādījuši divi Polijas augstākās līgas jeb Ekstraklases klubi, kuri piedāvājuši līgumus, bet viņa pašreizējā komanda Ņidzicas "Termalica" negrib futbolistu atbrīvot. 

"Man zvanīja no diviem Ekstraklases klubiem. Pat vienojos par līguma nosacījumiem, bet mana komanda negrib, lai es dotos prom," sarunā ar portālu TVNET sacīja 24 gadus vecais uzbrucējs.

"Mums ir jauns treneris, ar kuru runāju, un viņš man pateica, ka negrib, lai es ietu prom. Grib, lai nākamajā sezonā es palīdzētu iziet uz augstāko līgu."

Iepriekš Polijas medijos izskanēja informācija, ka par Gutkovski interesējusies vietējā čempionāta spēcīgā Gdaņskas "Lechia".

Viens no klubiem, kas savās rindās vēlas redzēt Latvijas izlases uzbrucēju, izcīnīja vietu Polijas augstākajā līgā. Otru gan viņš nevēlējās atklāt. 

"Šie klubi gribēja mani nopirkt," teica Gutkovskis. "Ar "Termalica" komandu man ir vēl spēkā viena gada līgums. Pēc gada es kļūšu par brīvo aģentu, bet jau pēc pusgada ar kādu klubu varēšu vienoties par kontraktu. Ņidzicas komandai neinteresē nauda, kuru varētu par mani iegūt, bet ļoti grib iekļūt Ekstraklasē. Tas ir viņu mērķis."

"Termalica" klubs Gutkovskim pateicis, ka viņu neatbrīvos. Izpirkuma maksa par Latvijas nacionālās komandas uzbrucēju ir aptuveni 200 līdz 250 tūkstoši eiro. 

"Šajā komandā jau esmu bijis trīs gadus un pats gribu kaut ko pamainīt," norādīja Gutkovskis. "Gribu tikt pie jauna impulsa."

Pagājušajā sezonā Gutkovskis pēc spēka Polijas otrās līgas čempionātā guva deviņus vārtus. Latvijas izlases rindās viņš piedalījies 12 mačos, kuros pagaidām vārtus nav guvis. 

Pilnu interviju ar Gutkovski portālā TVNET varēs lasīt jaunnedēļ.  

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu