Briedis: Jūtos kā sapnī

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Mairis Briedis pēc Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas izcīnīšanas jūtas kā sapnī, preses konferencē atzina Latvijas bokseris.

Briedis svētdien iekļuva Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas pirmā smagā svara kategorijas (līdz 90,7 kilogramiem) finālā. "Arēnā Rīga" viņš pusfināla cīņā trešajā raundā ar tehnisko nokautu uzvarēja poli Kšištofu Glovacki.

Līdz ar to Briedis savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu.

"Jūtos kā sapnī. Līdz galam nevaru aptvert, kā tas sanāca. Tas laikam izdevās, pateicoties manai ģimenei gan mājās, gan komandā. Jūtos fantastiski. Paldies manai komandai. Esam izdarījuši lielu darbu, kuru vēl nespēju aptvert un izteikt vārdos. Liels paldies par atbalstu. Tagad mazliet atpūtīsimies un sāksim atkal smagu darbu," sacīja Briedis.

Otrajā raundā Briedis ar elkoni iesita Glovackim, kurš nokrita uz ringa dēļiem.

"Ja viņš būtu džentlmenis, viņš nesistu man pa pakausi tādā situācijā, kad biju noliecies. Viņš ieslēdza Marko Huku (Vācijas bokseris). Tobrīd likās, ka tas bija vienīgais veids, kā es varēju viņam atbildēt. Es viņam neiesitu stipri. Es parādīju, ka nevajag boksēt tik netīri," teica Latvijas bokseris.

Rīgas ielās uz plakātiem tika vēstīts, ka Mairis ir atpakaļ.

"Man visi prasīja - kur tad tu biji? Es tepat vien Latvijā biju. Mums bija forša nometne. Tas laikam bija neapzināti uzrakstīts. Man pēdējās divas cīņas bija ar traumām. Tagad visas traumas bija sadzijušas, tāpēc varēju parādīt sevi."

Otrajā raundā Briedis divreiz poli aizsūtīja nokdaunā, turklāt otrais bija jau pēc gonga, kuru skaļajā troksnī nebija iespējams sadzirdēt. 

"Nevarēju saprast - bija gongs vai ne. To visu atrisina ringa tiesnesis. Likās, varbūt skatītāji kaut ko zvana. Paši redzējāt un dzirdējāt, cik skaļi bija līdzjutēji."

Bridis pēc cīņas ringa centrā aicināja sievu. Kaut arī viņi ir jau precējušies, viņš viņai izteica bildinājumu. Latvijas bokseris vēlas salaulāties baznīcā.

"Jau pirms laba laika par to sāku domāt. Sēžot uz dīvāna, izteikt bildinājumu nebūtu skaisti. Esam sarakstījušies, bet es uzskatu, ka pa īstam apprecējušies būsim pēc laulībām baznīcā. Domāju, ka šajā gadā un noteikti Latvijā."

Briedis finālā spēkosies ar Dortikosu, bet par nākamo maču Latvijas cīkstoni šobrīd nevēlas domāt.

"Dortikosam ir ļoti spēcīgs sitiens. Par finālu negribu vairāk runāt, vēlos tikai atpūsties."

Vēl pirms Brieža cīņas notika otrs pusfināls, kurā Dortikoss pārspēja ASV bokseri Endrū Tabiti.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 27 cīņās guvis 26 uzvaras, 19 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. 

Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 33 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

33 gadus vecais Dortikoss izcīnījis 24 uzvaras (22 nokauti) un piedzīvojis 1 zaudējumu.

Savukārt 29 gadus vecais Tabiti piedalījies 18 cīņās, kurās piedzīvojis vienu zaudējumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu