Sevastova atkārtos karjeras rekordu WTA rangā; Ostapenko piedzīvos 42 vietu kritumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Foto: Reuters/Scanpix/TVNET kolāža

Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova nākamnedēļ WTA reitingā tomēr vēl neiekļūs pirmo reizi karjerā Top 10, taču atkārtos karjeras rekordu, savukārt Aļona Ostapenko piedzīvos 42 vietu kritumu pasaules vienspēļu rangā.

Vimbldonas čempionātā sieviešu vienspēlēs noskaidrotas finālistes - sestdien Londonā par titulu spēkosies rumāniete Simona Halepa un amerikāniete Serēna Viljamsa.

Tituliem bagātā ASV tenisiste arī pērn sasniedza Vimbldonas čempionāta finālu, līdz ar to Viljamsai tagad izdevies aizstāvēt pagājušajā gadā izcīnītos 1300 reitinga punktus.

Ja Viljamsa būtu zaudējusi pusfinālā, viņai tiktu atņemti 520 no pērn 1300 izcīnītajiem reitinga punktiem, tādējādi jaunākajā WTA vienspēļu rangā amerikāniete atstātu Top 10, bet labāko desmitniekā debitētu Sevastova.

Jaunākajā WTA vienspēļu rangā Sevastova pakāpsies par vienu vietu uz 11. pozīciju, kas ir atkārtos tenisistes karjeras rekords.

Vimbldonas čempionātā Sevsatova apstājās turnīra otrajā kārtā.

Savukārt Ostapenko jaunākajā WTA reitingā piedzīvos 42 vietu kritumu, atkāpjoties uz 79. pozīciju.

Lielais kritums saistīts ar to, ka Ostapenko pērn sasniedza Vimbldonas čempionāta pusfinālu, bet šogad viņa cieta zaudējumu jau turnīra pirmajā kārtā.

79. vieta ir Ostapenko zemākais punkts kopš 2016. gada februāra, kad viņa ierindojās 88. pozīcijā.

Vēl pērn maijā Ostapenko ieņēma 5. vietu WTA rangā, kas ir viņas karjeras rekords.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu