BK "Ventspils" aizvadīs deviņas pārbaudes spēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ronalds Zaķis
Ronalds Zaķis Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas basketbola komanda "Ventspils" pirms gaidāmās sezonas plāno aizvadīt deviņas pārbaudes spēles, vēstī klubs.

Divas no deviņām spēlēm tiks aizvadītas savā laukumā, bet jau piektdienas vakarā paredzēts pirmais mačs viesos ar Kamjanskes "Prometej" no Ukrainas, kuru vada latviešu speciālists Kārlis Muižnieks.

28.augustā "Ventspils" savā laukumā uzņems "Jūrmala"/"Betsafe" komandu, kuru būs iespējams vērot arī visiem līdzjutējiem. Ieeja šajā spēlē būs bez maksas, bet mača sākums paredzēts plkst.18.

Nākamās četras spēles "Ventspils" aizvadīs Liepājā, kur vienā pārbaudes spēlē tiksies ar Rumānijas klubu Sibias CSU. Pārējās spēles paredzētas Liepājas organizētajā ikgadējā turnīrā "Wind Basket 2019", kur ventspilnieki vēlreiz tiksies ar rumāņiem, kā arī Minskas "Tsmoki" un aizvadīs vēl vienu spēli par vietu turnīrā, ar kādu no turnīra otrās grupas pretiniekiem. Turnīrs Liepājā norisināsies no 5. līdz 8.septembrim.

13.septembrī Ventspils komanda dosies uz Paņevežu, lai tiktos ar vietējo "Lietkabelis" komandu, bet vēl viena spēle Lietuvā paredzēta 17.septembrī, kurā jātiekas ar Klaipēdas "Neptunas" vienību, kuri varētu būt iespējamie pretinieki FIBA Basketbola Čempionu līgas jaunajā sezonā, ja ventspilniekiem izdosies kvalificēties regulārajam turnīram.

Pārbaudes spēļu sesiju "Ventspils" noslēgs savā laukumā 21.septembrī, lai tiktos ar Kazahstānas komandu "Astana". Spēles sākums plkst.17.

Oficiāli sezonu "Ventspils" sāks 26.septembrī, kad izbraukumā tiksies ar FIBA Basketbola Čempionu līgas kvalifikācijas kārtas pārvarējušo komandu - savu valstu čempioniem Ungārijas Sombathejas "Falco" vai Rumānijas Oradejas CSM.

Tikmēr pirmo mājas spēli savā laukumā ventspilnieki aizvadīs 29.septembrī, kas būs atbildes spēle Basketbola Čempionu līgas kvalifikācijas otrajai kārtai par iekļūšanu regulārās sezonas pamatturnīrā.

Šobrīd komandas sastāvu veido Māris Gulbis, Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Dāvids Vīksne, Jānis Bērziņš, Ronalds Zaķis, Jānis Kaufmanis, Klāvs Čavars, Linards Jaunzems, kā arī amerikāņu basketbolisti Džeilons Teits, Vess Vašpūns un Raiens Luters.

Komandu vada - galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, bet viņam asistē Gints Fogels un Gatis Melderis, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Edgars Seredjuks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu