Vēsturiski kadri: Sandi Ozoliņu un pārējos "Avalanche" spēlētājus apmētā ar žurkām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Patriks Ruā pēc Floridas "Panthers" vārtu guvuma.
Patriks Ruā pēc Floridas "Panthers" vārtu guvuma. Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Nacionālā hokeja līga (NHL) publicējusi otro sēriju rubrikā "Dīvainie deviņdesmitie". Tajā iekļautas arī epizodes no 1996.gada Stenlija kausa izcīņas finālsērijas, kurā Floridas "Panthers" piekāpās Sanda Ozoliņa pārstāvētajai Kolorādo "Avalanche". 1995./1996.gada sezona bija īpaša ar to, ka pēc katra "Panthers" komandas vārtu guvuma līdzjutēji uz ledus meta gumijas žurkas.

Kā gan šāda dīvaina tradīcija sākās? Izrādās, ka pirms 1995./1996.gada sezonas pirmās mājas spēles Maiami arēnā "Panthers" spēlētājs Skots Melanbijs ģērbtuvē ar nūju nosita žurku. Vēlāk tovakar viņš ar to pašu nūju guva divus vārtus. To nodēvēja par "rat trick" jeb žurkas triku (analoģija ar "hat trick" - tā dēvē viena spēlētāja trīs vārtu guvumus vienā mačā).

Kad līdzjutēji uzzināja par šādu interesantu incidentu, viņi pēc katra "Panthers" vārtu guvuma sāka laukumā mest gumijas žurkas. Šādu "žurku lietu" izbaudīja arī Sandis Ozoliņš un "Avalanche" spēlētāji, kad viņi tikās ar Floridas klubu 1996.gada Stenlija kausa finālsērijā.

Halles darbinieki savāc uz ledus izmestās gumijas žurkas.
Halles darbinieki savāc uz ledus izmestās gumijas žurkas. Foto: NHL

Uzreiz pēc šīs sezonas NHL vadība aizliedza uz ledus mest priekšmetus, jo tas ievērojami paildzināja mača norisi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu