Markess dominē un pēc kārtējās uzvaras vēl vairāk pietuvojas "MotoGP" čempiontitulam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Marks Markess
Marks Markess Foto: Reuters/ScanPix

Spānis Marks Markess no "Repsol Honda" komandas svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta 14.posma - Aragonas "Grand Prix" - sacensībās "MotoGP" ieskaitē, tuvodamies savam sestajam čempiontitulam.

Markess karjeras laikā svinējis 78 uzvaras, bet Aragonā, kas atrodas 160 kilometru attālumā no spāņa mājām, viņš nepārspēts ir četrus gadus pēc kārtas.

Spāņu motošosejas zvaigzne sacīksti sāka no pirmās starta vietas un vadībā noturējās visu braucienu. Otrais bija Markesa sīvākais konkurents kopvērtējumā Andrea Doviciozo ("Ducati") no Itālijas, kurš finišā zaudēja gandrīz piecas sekundes, bet trešo vietu pēdējā aplī izrāva austrālietis Džeks Millers ("Pramac").

Ar ceturto vietu samierinājās spānis Maveriks Vinjaless ("Monster Energy Yamaha"), piektais bija Markesam līdzās pirmajā rindā startējušais francūzis Fabio Kvartararo ("Petronas Yamaha"), bet pirmo sešinieku noslēdza brits Kels Kračlovs ("LCR Honda").

Pēc vairāku posmu izlaišanas trasē atgriezās Markesa tautietis un komandas biedrs Horhe Lorenso, kurš finišēja 20.vietā.

Šosezon teicamu sniegumu demonstrējošais Markess atkal palielinājis pārsvaru kopvērtējumā. Ar 300 punktiem viņš ir līderis, bet 202 punkti ir Doviciozo. Līdz sezonas beigām palikuši pieci posmi, kuros maksimāli var iekrāt 125 punktus, tādējādi jau nākamajā sacīkstē, kas pēc divām nedēļām notiks Taizemē, Markess varēs nodrošināt sev titulu.

Iepriekšējā sezonā par čempionu tika kronēts Markess. Viņš ir pieckārtējs pasaules čempions un pēdējo trīs gadu "MotoGP" klases uzvarētājs. Spānis prestižākajai klasei pievienojās 2013.gadā un jau savā debijas sezonā kļuva par čempionu.

Šogad tiks aizvadīti 19 posmi, sezonai noslēdzoties novembrī Valensijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu