Riteņbraucējs Vosekalns pagarina līgumu ar Ķīnas komandu "Hengxiang"

CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Vosekalns
Andris Vosekalns Foto: Hengxiang Cycling team komandas arhīvs

Latvijas elites šosejas riteņbraucējs Andris Vosekalns pagarinājis sadarbību ar vienu no Ķīnas spēcīgākajām šosejas riteņbraukšanas komandām “Hengxiang Cycling team”. Nākamā alūksnietim būs jau trešā sezona šajā UCI kontinentālā līmeņa vienībā.

Vosekalns ir pirmais latviešu riteņbraucējs, kurš karjeras laikā pārstāvējis kādu no Ķīnas riteņbraukšanas komandām. Sadarbību ar vienu no vadošajām pasaules lielvalsts riteņbraukšanas vienībām – “Hengxiang Cycling team” – viņš uzsāka 2018. gadā, pēc tam, kad sešus gadus bija pavadījis “Rietumu banka – Rīga” rindās. Tieši pašmāju vienības sastāvā no Alūksnes nākušais sportists guva pirmo pieredzi Ķīnā notiekošajos UCI līmeņa velobraucienos.

Aizvadīto divu gadu laikā Vosekalns sevi apliecinājis kā nozīmīgs lomas spēlētājs komandas darba veidošanā. Pratis gan uzvilkt sprinterus, gan palīdzēt kopvērtējuma braucējiem. Vienlaikus, ne reti, latvietis pats iesaistījies dienas atrāvienos. Lielāko individuālo panākumu 2014. gada Latvijas čempions grupas braucienā gan sasniedza Latvijas kreklā, kad oktobrī izcīnīja sudraba medaļu pasaules militārpersonu čempionātā, kas arī notika Ķīnā.

Arī nākamo sezonu Vosekalns pavadīs “Hengxiang” vienībā, kur būs vienīgais eiropietis. Līgums pagarināts uz vienu sezonu. Uz Ķīnu viņš dosies samērā drīz – šī gada beigās vai nākamā gada sākumā. Pirmie starti gaidāmi februārī. Komanda piedalīsies UCI 1. un 2. kategorijas viendienu, kā arī daudzdienu velobraucienos Āzijas valstīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu