Bertāna aģents: Dāvim nākamā vasara būs interesanta (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AFP/SCANPIX

Dāvim Bertānam nākamā vasara būs interesanta, jo viņš kļūs par brīvo aģentu un vairākas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas izrāda interesi par viņu, intervijā "NBC sports" sacīja spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis.

Latvijas basketbolistam ir spēkā līgums līdz šīs sezonas beigām par atalgojumu 7 miljonu ASV dolāru apmērā. Vasarā rūjienietis var kļūt par neierobežotu brīvo aģentu, uzklausot jebkuras komandas piedāvājumu.

Pašlaik 27 gadus vecais Bertāns aizvada labāko sezonu savā karjerā. Viņš šosezon NBA čempionātā 25 spēlēs vidēji laukumā pavadījis 29 minūtes, guvis 15,4 punktus un trāpījis 3,8 tālmetienus ar 45,7% precizitāti.

Vašingtonas "Wizards" ģenerālmenedžeris Tomijs Šeperds izteicies, ka ASV galvaspilsētas kluba vadība nevēlas šosezon aizmainīt latvieti uz citu komandu. Tā vietā klubs riskēs un centīsies vasarā pagarināt līgumu ar Bertānu.

"Tomijs (Šeperds) ir paveicis lielisku darbu. Spēlētāji jūt, ka par viņiem klubs ir parūpējies. Dāvis man piezvanīja pēc pirmajām divām pavadītajām nedēļām komandā un teica - šis ir lieliski," pastāstīja Kalnītis.

"Dāvis ir ļoti pārliecināts Vašingtonā. Viņam ir iespēja patiešām parādīt savas spējas. Ja viņš paliks Vašingtonā, nākamā sezona būs vēl interesantāka, kad (pēc traumas) atpakaļ laukumā būs Džons Vols," teica Bertāna aģents.

"Dāvis patiešām tic, ka komanda var būt nopietns spēks Austrumu konferencē. Domāju, ka tas viņam būs svarīgs faktors. Uzvarēt ir svarīgi," piebilda Kalnītis, kurš ir Bertāna aģents jau 11 gadus.

Šosezon tālmetienus vidēji spēlē vairāk par Bertānu iemetuši tikai trīs NBA spēlētāji - Džeimss Hārdens no Hjūstonas "Rockets" (5,0), Pols Džordžs no Losandželosas "Clippers" (3,9) un Badijs Hīlds no Sakramento "Kings" (3,9).

"Kad Dāvim bija 12 vai 13 gadi, viņam bija spēle, kurā viņš trāpīja 12 no 12 tālmetieniem. Viņš ir neticams spēlētājs," sacīja Kalnītis.  

Kaut arī Bertāns vasarā var kļūt par neierobežotu brīvo aģentu un izskatīt citu komandu piedāvājumus, attiecībā uz latvieti "Wizards" var izmantot tā saucamo "Bird Rights" opciju. Tas nozīmē, ka Vašingtonas klubs izņēmuma kārtā var piedāvāt pat maksimālo līgumu, pārsniedzot algu griestus.

"Nākamā vasara Dāvim būs interesanta, jo vairākas komandas par viņu ļoti interesējas. Šāds spēlētājs ir vajadzīgs katrai komandai, lai izcīnītu čempionu titulu," teica Bertāna aģents. 

"Pazīstot Dāvi, varu teikt, ka viņš noteikti par to (brīvu aģentu tirgu) nedomā. Viņš šobrīd cenšas būt pēc iespējas labāks "Wizards" spēlētājs. Galvenais ir uzvarēt," piebilda Kalnītis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu