Merzļikins pateicas komandas biedriem pēc uzvaras pret spēcīgo "Bruins" (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins pēc otrās izcīnītās uzvaras Nacionālajā hokeja līgā (NHL) paudis pateicību saviem komandas biedriem Kolumbusas "Blue Jackets" rindās.

"Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) papildlaikā pārspēja Bostonas "Bruins", jau 12. spēlē pēc kārtas izcīnot vismaz punktu.

Merzļikins atvairīja 25 pretinieku metienus, vienīgo ripu zaudējot skaitliskajā mazākumā, bet cits latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks palika "Blue Jackets" komandas rezervē.

"Tā bija lieliska, taču grūta spēle. Bostonai ir ļoti laba komanda. Atkal puiši man priekšā nospēlēja lieliski. nobloķējot ļoti daudz metienu," kluba paziņojumā citēts Merzļikins.

"Blue Jackets" hokejisti kopumā šajā mačā bloķēja 15 metienus, kamēr "Bruins" spēlētāji tikai divus.

Merzļikins īpaši pauda pateicību "Blue Jackets" aizsargam Vladislavam Gavrikovam, kurš palīdzēja izglābt komandu no vārtu zaudējuma pirmajā periodā.

"Gavijs ļoti man palīdzēja, kad es biju aizkavējies. Viņš nobloķēja metienu pirmajā periodā, paldies viņam un arī visiem pārējiem," teica Latvijas hokejists.

"Ir laba sajūta izcīnīt divas uzvaras. Man jāturpina palīdzēt komandai uzvarēt spēlēs. Tas dod lielāku pārliecību par manu spēli. Komandas biedri man palīdz, centīšos turpināt palīdzēt viņiem," sacīja Merzļikins.

Jāpiebilst, ka Merzļikins pēc mača nerunāja ar medijiem, bet viņa pēcspēles komentāru publicēja kluba preses dienests. Latvijas vārtsargs iepriekš lūdza mediju pārstāvjus kādu laiku viņu neuzrunāt pēc treniņiem un spēlēm.

Patlaban 25 gadus vecais Merzļikins savā NHL debijas sezonā piedalījies 12 mačos (1 spēlē laukumā bija tikai uz 1 "bullīti"), izcīnījis 2 uzvaras, vidēji spēlē ielaidis 2,92 ripas un atvairījis 90,5% pretinieku metienu.

Merzļikina statistika būtu krietni labāka, ja debijas spēlē pret Pitsburgas "Penguins" nebūtu ielaisti 7 vārti. Ja nebūtu šīs spēles, viņa vidējie rādītāji būtu 2,47 ripas un atvairīti 91,7% metienu.

Kopš traumu guvis Kolumbusas vadošais vārtsargs soms Jonass Korpisalo, kurš nespēlēs 4 līdz 6 nedēļas, pēdējos 2 mačos Merzļikins atvairījis 61 no 63 pretinieku metieniem.

"Blue Jackets" ar 46 punktiem 41 spēlē ieņem 10. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā, tikmēr "Bruins" ieņem 2. vietu Austrumos ar 59 punktiem 42 mačos.

Austrumos un arī visā līgā līdere ir Vašingtonas "Capitals", kas arī tikusi pie 59 punktiem, taču aizvadījusi par vienu spēli mazāk nekā "Bruins".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu