Tortorella: Merzļikins izskatās pārliecināts un mierīgs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džons Tortorella
Džons Tortorella Foto: Ekrānšāviņš no Twitter video

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins pēdējos mačos laukumā izskatās pārliecināts un mierīgs, uzskata Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella.

"Blue Jackets" komanda naktī uz piektdienu (pēc Latvijas laika) izbraukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) papildlaikā pārspēja Bostonas "Bruins", jau 12. spēlē pēc kārtas izcīnot vismaz punktu.

Otro uzvaru pēc kārtas un arī kopumā NHL karjerā otro panākumu izcīnīja Merzļikins, kurš atvairīja 25 metienus, bet cits latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks palika "Blue Jackets" komandas rezervē.

"Domāju, ka Elvis vajadzīgos brīžos nospēlēja labi. Kopumā aizvadījām labu un strukturētu spēli," sacīja Tortorella, uzslavējot spēlētājus par daudzajiem bloķētajiem metieniem.

"Blue Jackets" hokejisti kopumā šajā mačā bloķēja 15 metienus, kamēr "Bruins" spēlētāji tikai divus.

Tortorella atzīmēja, ka trešajā periodā Merzļikins svarīgā brīdī sarežģītā situācijā atvairījis metienu.

"Elvis trešajā periodā izcēlās ar lielu "seivu". Pretiniekiem bija tikai 12 vārtu gūšanas iespējas - tas ir ļoti labi padarīts darbs, ko veica spēlētāji, kuri spēlē viņa (Merzļikina) priekšā," teica treneris.

"Viņš izskatās pārliecināts un mierīgs. Nav lieku kustību," uzsvēra Tortorella un vēl piebilda, ka Merzļikinam jāturpina spēlēt tādā veidā.

"Blue Jackets" treneris sarunā ar žurnālistiem arī atzīmēja, ka Kolumbusas komandā nav spēlētāju, kuri būtu NHL zvaigznes. Panākumu pamatā ir komandas darbs.

"Nevēlos šķelt komandu. Mums komandā šobrīd nav nevienas zvaigznes. Jau iepriekš esmu teicis, ka mēs esam atraduši veidu, kā izcīnīt punktus, - mēs spēlējam kā komanda."

Patlaban 25 gadus vecais Merzļikins savā NHL debijas sezonā piedalījies 12 mačos (1 spēlē laukumā bija tikai uz 1 "bullīti"), izcīnījis 2 uzvaras, vidēji spēlē ielaidis 2,92 ripas un atvairījis 90,5% pretinieku metienu.

Kopš traumu guvis Kolumbusas vadošais vārtsargs soms Jonass Korpisalo, kurš nespēlēs 4 līdz 6 nedēļas, pēdējos 2 mačos Merzļikins atvairījis 61 no 63 pretinieku metieniem.

"Blue Jackets" ar 46 punktiem 41 spēlē ieņem 10. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā, tikmēr "Bruins" ieņem 2. vietu Austrumos ar 59 punktiem 42 mačos.

Austrumos un arī visā līgā līdere ir Vašingtonas "Capitals", kas arī tikusi pie 59 punktiem, taču aizvadījusi par vienu spēli mazāk nekā "Bruins".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu