Kuros statistikas rādītājos Rīgas "Dinamo" spēlētāji ir labāko vidū KHL? (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Gints Meija, Nerijus Ališausks, Lauris Dārziņš
Gints Meija, Nerijus Ališausks, Lauris Dārziņš Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" šīs sezonas mērķis - iekļūt izslēgšanas spēlēs - vairs nav sasniedzams, jo komanda jau no čempionāta ievada spēlē smagnēji. Vai šajā sezonā var sameklēt kādu pozitīvisma graudu, ielūkojoties spēlētāju individuāli sasniegtajā?

Skaidrs, ka neviens no "Dinamo" spēlētājiem nav labāko snaiperu vai punktu guvēju saraksta trīsdesmitniekā KHL

Komandas pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs ir 35 gadus vecais kapteinis Lauris Dārziņš, kurš 42 spēlēs izcēlies ar deviņiem vārtiem un 19 rezultatīvām piespēlēm. Otrs labākais gūto punktu skaita ziņā ir Kārters Eštons, kuram 11 vārtu un septiņas rezultatīvas piespēles.

Jāņem gan vērā, ka sezonas vidū komandu atstāja Brendons Makmilans, kurš bija paguvis iekrāt 20 (9+11) rezultativitātes punktu.

Eštons ir arī labākais komandas snaiperis, jo neviens cits nav sasniedzis divciparu skaitli gūto vārtu ailītē.

Kā šī rezultativitāte izskatās uz līgas labāko fona? Diezgan pieticīgi, lai neteiktu vairāk. 

Šobrīd līgas rezultatīvākais spēlētājs ar 59 (16+43) punktiem 56 aizvadītajos mačos ir Mika Indraša komandas biedrs Maskavas "Dinamo" rindās Vadims Šipačovs. Rezultatīvāko saraksta 30. vietā ir soms Tēmu Pulkinens, kurš guvis 32 (21+11) punktus.

Dārziņš šobrīd ir KHL 60. rezultatīvākais spēlētājs, bet "Dinamo" labākais snaiperis Eštons ir dalītā 13. vietā visā līgā starp uzbrucējiem, kas "uz papīra" izklausās ļoti labi.

Te gan jāņem vērā, ka 11 ripas iemetuši kopumā 20 uzbrucēju. Proti, Eštons šo 13. pozīciju (ņemot vērā tikai gūto vārtu skaitu) dala ar 19 citiem savas pozīcijas spēlētājiem. Papildus 12 un vairāk vārtu guvuši arī trīs līgas aizsargi.

Jāizceļ, ka snaiperu topa dalītā 9. vietā ar 15 iemestām ripām ir Maskavas "Spartak" latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš. Ņemot vērā papildus rādītāju (rezultatīvās piespēles), Latvijas izlases uzbrucējs ir snaiperu saraksta 25. vietā.

Bet kuros statistikas rādītājos Rīgas "Dinamo" hokejisti ir starp labākajiem KHL? Jāteic, ka pozitīvi izceļas vien daži, kuru vārdi atrodami atsevišķu kategoriju labāko trīsdesmitniekā.

Visvairāk jāizceļ "Dinamo" lietuviešu aizsargs Nerijus Ališausks, kurš ir piektais labākais metienu bloķētājs visā līgā. Lietuvietis, kurš brīvi runā latviešu valodā, šosezon 48 mačos bloķējis 91 pretinieku metienu.

Septītajā vietā šajā pašā kategorijā ir Kristaps Sotnieks, kurš 49 spēlēs 85 reizes meties ripas ceļā.

Ališausks ir "Dinamo" labākais vārtu guvējs aizsargu vidū, jo šosezon pretinieku vārtos iemetis piecas ripas.

26. vietā izpildīto spēka paņēmienu topā ir Koltons Gilīss, kurš 43 mačos veicis 68 spēka paņēmienus.

Te tad arī beidzas saraksts ar Rīgas "Dinamo" spēlētājiem, kuri izceļas uz līgas kopējā fona. Senais teiciens gan vēsta, ka ir meli, lieli meli un statistika.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu