Bļugers spēlē rezultatīvi un palīdz "Penguins" pieveikt līgas līderi "Capitals"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers (no kreisās)
Teodors Bļugers (no kreisās) Foto: AP/Scanpix

Ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē svētdien izcēlās Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers, palīdzot Pitsburgas "Penguins" komandai svinēt uzvaru regulārā čempionāta mačā. 

"Penguins" hokejisti izbraukumā ar 4:3 pieveica līgas līdervienību Vašingtonas "Capitals", izcīnot otro uzvaru pēc kārtas. 

Bļugers piedalījās komandas ceturtajā, uzvaru nesošo vārtu guvumā 58. minūtē, kad no laukuma stūra piespēlēja savam maiņas partnerim Brendonam Tanevam, kurš no tuvas distances pārmeta ripu pāri Iļjas Samsonova plecam un panāca 4:2. 

Latvijas uzbrucējs laukumā pavadīja 14:42 minūtes, no kurām 4:08 spēlēja mazākumā. Viņš veica vienu metienu pa vārtiem, bloķēja divus pretinieka metienus, lietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja septiņos no 15 iemetieniem un maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. 

"Capitals" vienības labā divus vārtus guva dāņu centra uzbrucējs Larss Ellers, izpelnoties mača otrās spožākās zvaigznes titulu. Bet par pirmo zvaigzni atzina "Penguins" vārtu vīru Metu Mareju, kurš tika galā ar 29 metieniem. 

Pitsburgas labā precīzi meta arī Sems Lafertijs, Patriks Hērnkvists un Dominiks Simons.

Nākamo spēli "Penguins" komanda aizvadīs naktī uz piektdienu (Latvijas laiks), kad viesos spēkosies ar Tampabejas "Lightning". 

25 gadus vecais Bļugers šosezon piedalījies 52 spēlēs, kurās izcēlies ar septiņiem vārtu guvumiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. Viņa lietderības koeficients ir +4. 

"Penguins" ar 52 mačos nopelnītu 71 punktu ir trešā spēcīgākā komanda Austrumu konferencē, kamēr "Capitals" aizvadījusi par maču vairāk un ar 75 punktiem ir līdere austrumos un visā līgā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu