Ozoliņš: Man vienmēr bijusi pārliecība, ka spēlēšu lielajā tenisā

CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Ozoliņš
Kārlis Ozoliņš Foto: Zane Bitere/LETA

Vien 17 gadus vecais Latvijas tenisists Kārlis Ozoliņš vienmēr jutis pārliecību, ka viņš gūs panākumus, intervijā TVNET pauda sportists.

Augumā raženais tenisists (aptuveni 1,95 metri) tikai šajā vasarā kļūs pilngadīgs, taču jau tagad 11. klases skolnieks guvis panākumus, kas vieš cerību raugoties nākotnē. 

Pasaules junioru rangā Ozoliņš patlaban ieņem augsto 6. vietu. Šā gada sākumā viņš sasniedza "Australian Open" junioru vienspēļu turnīra pusfinālu, bet dubultspēlēs latvietis iekļuva finālā, kur gan tika piedzīvots zaudējums.

Daudzi uzskata, ka Ozoliņam ir potenciāls atkārtot Ernests Gulbja panākumu - sasniegt vīriešu vienspēļu ATP ranga labāko desmitnieku. Viņi abi piektdien un sestdien pārstāvēs Latvijas izlasi Deivisa kausa duelī pret Ēģipti.

TVNET: Kādas sajūtas pirmo reizi pārstāvēt Latvijas izlasi?

Kārlis Ozoliņš: Spēlēt Latvijas izlases sastāvā Deivisa kausā vienmēr bijis viens no maniem mērķiem un sapņiem. Domāju, ka mums ir laba komanda. Man ir prieks pārstāvēt Latvijas izlasi.

TVNET: Kā ir apvienot skolu ar profesionālo sportu?

Kārlis Ozoliņš: Jau trešo gadu mācos tālmācībā. Pēc iespējas labāk cenšos mācībās turēties līdzi, it sevišķi, kad esmu mājās. Vienmēr cenšos izpildīt to, ko es varu. Man arī palīdz mamma un māsa. Kopā tiekam galā. Mācos Rīgas Komercskolā, tagad esmu 11. klasē. Līdz 8. klasei mācījos Salaspilī.

TVNET: Esmu uzaudzis Salaspilī tāpat kā tu. Tev tur joprojām ir mājas?

Kārlis Ozoliņš: Jā, ģimenei tur ir dzīvoklis, kur dzīvoju visu savu dzīvi.

TVNET: Braukāt uz treniņiem Jūrmalā ir liels attālums...

Kārlis Ozoliņš: Jā, braukāju uz Lielupi, kur arī notiks Deivisa kauss. Tur es arī tagad trenējos, kad esmu Latvijā. Parasti man bija divi treniņi dienā. Ar vecākiem no rīta braucām 40 minūtes. Tad vakarpusē mani savāca un braucām mājās. Nebija tik traki. Dažreiz sanāca arī braukt ar vilcienu.

TVNET: Cik gados tu sāki trenēties tenisā?

Kārlis Ozoliņš: Pirmie treniņi bija 6 gadu vecumā. Ar laiku tas viss kļuva nopietnāk. Kad man bija 12 gadi, tad sāku tā pa īstam trenēties.

TVNET: Līdz tam paralēli ar kādu citu sporta veidu arī nodarbojies?

Kārlis Ozoliņš: Man patika basketbols, bieži to skatījos, bet ar citiem sporta veidiem nopietni nenodarbojos. Mums Vācijā zālē ir grozs, bieži uzspēlējam basketbolu. Fiziskās sagatavotības treneris ir bijušais basketbolists. Dažreiz arī ar draugiem uzspēlēju, bet tā nenopietni.

TVNET: Cik daudz esi Latvijā, cik daudz trenējies Vācijā?

Kārlis Ozoliņš: Parasti pirms turnīriem divas vai trīs nedēļas gatavojos Vācijā. Tad jāskatās, kā nospēlēju turnīrā. Parasti pēc turnīra es atbraucu mājās uz kādu nedēļu, varbūt mazliet mazāk, lai pabūtu ar ģimeni un draugiem.

TVNET: Ar kuriem treneriem tu strādā Latvijā un Vācijā?

Kārlis Ozoliņš: Vācija man ir divi treneri - viens ir vācietis, otrs nīderlandietis. Ceļoju es tikai ar nīderlandieti. Kad esmu Latvijā, es trenējos VL tenisa skolā, kur mani treneri ir Jānis Viņķis un Džems Viņķis.

TVNET: Kurā Vācijas pilsētā tu trenējies?

Kārlis Ozoliņš: Ofenbaha, tā atrodas 20 minūšu braucienā no Frankfurtes lidostas. Šajā akadēmijā iepriekš nav trenējušies kādi lielie vārdi. Mani treneri iepriekš nav strādājuši ar skaļiem uzvārdiem. Vācijā trenējos divus gadus.

Latvijas vīriešu tenisa izlases kapteinis Deniss Pavlovs (no kreisās) un spēlētāji Artūrs Lazdiņš, Kārlis Ozoliņš, Mārtiņš Podžus, Roberts Štrombahs un Ernests Gulbis (no labās).
Latvijas vīriešu tenisa izlases kapteinis Deniss Pavlovs (no kreisās) un spēlētāji Artūrs Lazdiņš, Kārlis Ozoliņš, Mārtiņš Podžus, Roberts Štrombahs un Ernests Gulbis (no labās). Foto: Zane Bitere/LETA

TVNET: Tu esi spēris pirmos soļus lielajā tenisā. Kāds tev ir vērtējums par paša varējumu?

Kārlis Ozoliņš: Esmu vienmēr ticējis, ka varu spēlēt. Man vienmēr bijusi pārliecība, ka spēlēšu lielajā tenisā. Pāreja no junioru tenisa uz pieaugušo līmeni ir process, kam iet cauri pilnībā visi. Tas nav nekas traks. Vienkārši centīšos strādāt, lai pēc iespējas ātrāk celtos augstāk reitingā un labi spēlētu lielajā tenisā.

TVNET: Tev ir ļoti spēcīga serve, bumbiņai lidojumā sasniedzot vairāk nekā 200 kilometrus stundā lielu ātrumu. Tas jau bērnībā bija tavs trumpis? 

Kārlis Ozoliņš: Augot vienmēr biju garāks par vienaudžiem. Man vienmēr no malas teikuši, ka man jābūt labai servei. Pats gan tam noticēju tikai pirms diviem gadiem, kad patiešām spēlēs sāku labi servēt. Tad es sāku tiešām servi izmantot un iegūt vieglos punktus. Cenšos to pēc iespējas vairāk izmantot.

TVNET: Kādi ir tavi tuvākie un tālākie mērķi?

Kārlis Ozoliņš: Mērķi man ir dažādi. Gada beigās vēlos spēlēt junioru "Masters" finālturnīrā, kā arī vēlos uzvarēt junioru "Grand Slam". Pie pieaugušajiem vēlos pēc iespējas augstāk pakāpties reitingā, izcīnīt pēc iespējas vairāk punktu. Nākamgad gribu censties spēlēt "Challenger" turnīros, vēlāk jau augstāka līmeņa sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu