Brazīlijā futbolisti sašutuši, ka vietējais čempionāts netiek apturēts

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Brazīlijas futbola kluba "Gremio" spēlētāji
Brazīlijas futbola kluba "Gremio" spēlētāji Foto: Grêmio FBPA/Facebook

Brazīlijas futbola kluba "Gremio" spēlētāji svētdien laukumā devās ar maskām, tādējādi protestējot pret to, ka šajā Dienvidamerikas valstī joprojām nav atcelti futbola mači, neskatoties uz koronavīrusa straujo izplatīšanos.

"Gremio" savā laukumā "Gaucho" reģionālā čempionāta mačā atspēlējās no 0:2 un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:2 pret "Sao Luiz" vienību.

Mājinieku komandas spēlētāji iznāca caur stadiona tuneli un laukumā uz mača atklāšanu izgāja ar maskām.

Pēc protesta demonstrācijas "Gremio" futbolisti noņēma maskas un spēli aizvadīja bez tām. Mačs notika bez skatītāju klātbūtnes stadionā.

"Šis spēlētāju protests parāda mūsu atbalstu čempionāta apturēšanai - dzīvībai jābūt prioritātei," norādīja "Gremio" kluba direktors Paulo Luzs.

"Gremio" komandas galvenais treneris Renato Portalupi uzsvēra, ka Brazīlijas futbola vadošajām organizācijām būtu jāseko citu valstu piemēram. 

"Visā pasaulē tas ir apturēts - vai Brazīlijas futbolam nebūtu arī jāapstājas? Šis ir mūsu ziņojums un ceru, ka viņi ieklausīsies." 

Svētdien vēlāk Brazīlijas Futbola konfederācija apturēja visas nacionālās sacensības, taču tā norādīja, ka reģionālās federācijas ir tiesīgas pašas lemt, vai atcelt reģionālos čempionātus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu