Brieža menedžeris: Sagatavošanās cikls būtībā ir jāsāk no jauna

CopyDraugiem X Whatsapp
Latviešu bokseris Mairis Briedis (no kreisās) un boksera menedžeris Raimonds Zeps
Latviešu bokseris Mairis Briedis (no kreisās) un boksera menedžeris Raimonds Zeps Foto: Ieva Makare/LETA

Mairim Briedim sagatavošanās cikls nākamajai cīņai būtībā ir jāsāk no jauna, portālam TVNET sacīja Latvijas boksera menedžeris Raimonds Zeps.

Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas fināls pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) pārcelts no 21. marta uz 16. maiju.

Bija paredzēts, ka šo sestdien skatītājiem pilnā "Arēnā Rīga" notiks cīņa starp Briedi un Kubas bokseri Junielu Dortikosu.

"Šobrīd ir liela neskaidrība, kā notikumi progresēs, ņemot vērā, ka viss mainās ne tikai pa dienām, bet arī pa stundām," teica Zeps.

Ņemot vērā ārkārtas situāciju Latvijā un citviet pasaulē, kas saistīta ar koronavīrusa izplatību, cīņa pārcelta divus mēnešus vēlāk.

"Sagatavošanās cikls būtībā ir jāsāk no jauna," sacīja ilggadējais Brieža menedžeris.

"Fiziskās sagatavotības bāze ir ielikta, kas ir jānotur līmenī, lai nepazaudētu ieguldīto darbu un labāko kondīciju sasniegtu uz pašu cīņu."

"Darbs ar sparinga partneriem būs jāsāk pilnībā no jauna - tas ir skaidrs," uzsvēra Zeps.

Menedžeris pastāstīja, ka šonedēļ un nākamnedēļ Briedis trenēsies vieglā režīmā.

"Tagad divas nedēļas nosacīti ir brīvas. Mairis asinis nedaudz gan patrenkās, bet fiziskā slodze būs visai viegla," sacīja Zeps.

"Šajās divās nedēļās vairāk plāns ir iziet ārā paskriet. Tie vairāk būs viegli fiziskās sagatavotības, nevis boksa treniņi."

Brieža treneri ir pārliecināti, ka Latvijas bokseris fiziskās sagatavotības virsotni varēs sasniegt uz 16. maiju, kad plānota cīņas norise.

"Smagāks darbs atsāksies no 30. marta. Treneru korpuss ir aprēķinājis, ka laika būs pietiekami, lai uz esošās fiziskās bāzes atkal uzceltu Mairi augšā līdz pašam pīķim."

Briedis allaž sargājis savu veselību. 2017. gadā TVNET tikās ar Latvijas bokseri, lai veidotu video interviju. Sasveicināšanās notika, sasitot dūres, nevis paspiežot roku.

Latvijas bokseris ir piesardzīgs arī tagad, it sevišķi šajā pandēmijas laikā, kad notiek cīņa pret koronavīrusu. Briedim ir rasta iespēja trenēties, izolējoties no apkārtējiem.

"Mairis trenējas slēgtās vietās, kas nav publiski pieejamas. Sporta zāle viņam ir pieejama atsevišķi bez citiem apmeklētājiem. Tas pats attiecas arī uz trenažieru zāli. Skaidrs, ka uz baseinu viņš šobrīd nedodas," pastāstīja menedžeris.

Zeps neslēpj, ka gatavošanās izmaksu ziņā šī būs dārgākā cīņa Brieža karjerā, jo būs atkārtoti jāaizvada posms, kurā jāsedz izdevumi saistībā ar sparinga partneriem.

"Jā, bez variantiem - tas būs pats dārgākais gatavošanās posms. Principā ir jāatkārto nometnes dārgākais posms, kas ir sparingi," teica Zeps.

Precīzāki aprēķini nav veikti, taču izmaksas varētu būt mērāmas vairāku desmitu tūkstošu eiro apmērā, kas jāsedz no pašu kabatas.

Sparinga partneri ir jāpaēdina, jāmaksā algas gan viņiem, gan personālam. Tā kā viņi pārsvarā ir ārzemnieki, ir jāsedz ceļošanas izmaksas.

Brieža menedžeris gan lika noprast, ka sūdzēties par papildu izdevumiem būtu grēks, jo šobrīd ļoti daudziem ir jāpārdzīvo grūti laiki.

"Visiem šobrīd kājas ir slapjas. Cerams, ka mums visiem pēc iespējas ātrāk kājas nožūs," tēlaini izteicās Zeps.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu