Basketbolists Butjankovs: Galvenais ir domāt ar galvu, nevis ļauties emocijām

CopyDraugiem X Whatsapp
Artjoms Butjankovs
Artjoms Butjankovs Foto: Zane Bitere/LETA

Koronavīrusa pandēmijas laikā visā pasaulē cilvēkiem jādomā racionāli, nevis jāļaujas emocijām, sarunā ar TVNET pauda Jaroslavļas "Burevestņik" basketbolists Artjoms Butjankovs.

Interesanti, ka "Burevestņik" vēl trešdien aizvadīja maču Krievijas otrajā spēcīgākajā līgā, kur ar rezultātu 94:112 zaudēja Vladivostokas "Spartak Primorje".

Butjankovs bija mača rezultatīvākais basketbolists, gūstot 27 punktus.

Sarunā ar TVNET Butjankovs atzina, ka pašlaik vēl Jaroslavļā nav neviena saslimušā ar Covid-19.Tāpēc arī nav valstī izsludinātas stingras karantīnas. Tiesa, otrās līgas čempionāts no 20. marta līdz 10. aprīlim pārtraukts.

"Jādomā ar galvu, nevis jāļaujas emocijām. Tāpēc diezgan loģiski, ka pēdējā spēle pret Vladivostokas komandu notika, bet pie tukšām tribīnēm. Kopumā nekādas panikas šeit nav. Pagaidām nav skaidrs, kas notiks ar čempionātu.

Katru dienu sekoju līdzi saslimušo skaitam. Forši, ka "Yandex" izveidojuši operatīvo karti, kur var redzēt vietu un tur saslimušo skaitu. Dati tiek atjaunoti katru stundu," pastāstīja basketbolists.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Back on winning streak✊??

A post shared by Artjoms Butjankovs (@artjomsbt26) on

Krievijā esot plašas iespējas pārbaudīt savu veselību, vai neesi sasirdzis ar Covid-19. Maskavā analīžu rezultāti esot gatavi pēc piecām stundām, bet Jaroslavļā uz mājām iespējams izsaukt profesionāli, kas veic testu. 

Šobrīd Jaroslavļā esot slēgtas visas valsts iestādes - skolas, sporta kompleksi. Privātās iestādes gan esot pieejamas apmeklētājiem.

"Jaroslavļas komanda ir ļoti profesionāla. Vēl tad, kad nebija sācies šis haoss ap koronavīrusu, visa komanda devāmies pārbaudīt veselību ierastajā ziemas vīrusu laikā. Asins analīzes visiem bija labas."

Visus Krievijā izsludinātos piesardzības pasākumus Butjankovs un viņa sieva ievērojot. Uz publiskiem pasākumiem gan izvēloties neiet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Artjoms Butjankovs (@artjomsbt26) on

"Pagaidām viss atkarīgs no tā, vai komanda šajā laikā atradīs, kur trenēties. Visas valsts īpašumā esošās zāles ir slēgtas. Ja izdosies atrast kādu privātu svaru zāli, tad noteikti došos tur trenēties. Par basketbola treniņiem pagaidām nezinu. Arī atkarīgs, vai izdosies atrast kādu pieejamu treniņu vietu," sacīja spēlētājs.

28 gadus vecais Butjankovs "Burevestņik" komandā aizvada otro sezonu pēc kārtas. Pirms tam viņš vienu sezonu spēlēja Vladivostokas vienībā, kuras sastāvā triumfēja Krievijas otrajā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu