Herns: Koronavīrusa krīzes dēļ daudzi būs spiesti pamest boksu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Edijs Herns
Edijs Herns Foto: Reuters/ScanPix

Koronavīrusa krīzes dēļ daudzi bokseri būs spiesti pamest šo sporta veidu, intervijā BBC sacīja ietekmīgais promouters Edijs Herns no Lielbritānijas.

Lielbritānijā atbildīgās institūcijas boksa pasākumu rīkošanas aizliegumu pagarinājušas līdz maijam. Līdz ar to tuvākajā laikā nevar notikt liels skaits boksa cīņu.

"Koronavīruss atstās milzu sekas katrā biznesā, tostarp arī boksā," BBC boksa podkāstā sacīja Herns, kurš pārstāv daudzus pasaules čempionus boksā. 

"Ja šis turpināsies septembrī, oktobrī un decembrī, mums būs cīkstoņi, kas šogad vispār nebūs boksējušies," uzsver pazīstamais promouters.

Herns atzīmē, ka elites bokseriem viss būs kārtībā, taču zemākas raudzes cīkstoņiem nāksies pamest boksu un meklēt darbu.

"Cīkstoņiem, kas ir virsotnē, viss būs kārtībā. Savukārt cīkstoņi, kuri ir karjeras sākumā un kuriem nav sponsoru līgumu, saskarsies ar lielām grūtībām," paredz promouters.

"Viņiem būs jāpamet bokss un jāmeklē darbs. Un tas ir sirdi plosoši."

Herns norāda, ka, nenotiekot cīņām, kompānijas nenopelna naudu un bokseri nesaņem naudas balvas. 

"Mēs pieredzēsim to, ka daudziem bokseriem, kuri ir zemākā līmenī, nāksies pamest šo sportu, jo nebūs nekādu ienākumu."

Herna vadītās "Matchroom Boxing" kompānijas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka tā pārstāv 15 bokserus (tostarp arī dažas dāmas), kas šobrīd savā īpašumā tur vismaz vienu pasaules čempiona jostu.

Ar Hernu un "Matchroom Boxing" kompāniju sadarbojas boksa smagsvaru zvaigznes Entonijs Džošua (Lielbritānija) un Oleksandrs Usiks (Ukraina). 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu