NBA apskatnieks atceras, kā Porziņģis karjeras sākumā varēja nonākt citā komandā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks Kevins O’Konors sarunā ar kolēģi Krisu Veronu atminējies 2015. gadu, kad Kristaps Porziņģis varēja karjeras sākumā nokļūt citā komandā.

"The Ringer" podkāstā "NBA show" apskatnieki dalījās pārdomās, kad klubi pieļāvuši kļūdas vai arī izvēlējušies pareizi NBA jauno spēlētāju draftā.

2015. gada NBA draftā Porziņģi ar 4. numuru izvēlējās Ņujorkas "Knicks", bet pirms viņa ar 3. numuru Filadelfijas "76ers" izraudzījās Džahlilu Okaforu.

O’Konors atminējās, ka "76ers" ģenerālmenedžeris Sems Hinkijs gribējis izvēlēties Porziņģi, taču kluba īpašnieki priekšroku devuši ASV basketbolistam.

"Nezinu, vai tā ir patiesība, bet par to ir bijušas neoficiālas ziņas, ka Sems Hinkijs gribēja izvēlēties Kristapu Porziņģi, nevis Džahlilu Okaforu," sacīja NBA apskatnieks.

"Tomēr kluba īpašnieki uzskatīja, ka Okafors ir drošāka izvēle. Gadu gaitā ir bijušas daudzas kļūdas, kas pieļautas, klubu īpašniekiem iejaucoties ar basketbolu saistītos lēmumos," teica O’Konors

NBA apskatnieks gan piebilda, ka viņš nav drošs, vai informācija par "76ers" un Porziņģi ir patiesība, taču viņš tic, ka tā ir taisnība.

2016. gadā NBA apskatnieks Edrians Vodžnarovskis, kurš pazīstams ar ekskluzīvām ziņām par notiekošo aizkulisēs, ziņoja, ka Porziņģa tā laika aģents Endijs Millers tīšuprāt izvairījies no Sema Hinkija.

"76ers" ģenerālmenedžeris aci pret aci esot uzrunājis Milleru, paužot vēlmi tikties ar Porziņģi, tomēr Latvijas basketbolista pārstāvis noraidījis piedāvājumu. Porziņģa pārstāvji neesot vēlējušies tikšanos un privātu treniņu ar Filadelfijas organizāciju.

"Millers nevarēja atturēt Filadelfiju no Porziņģa draftēšanas, bet viņš varēja limitēt informāciju, kas viņiem bija lēmuma pieņemšanas brīdī. Un viņš to izdarīja. Nebija ne tikšanās, ne treniņa," ziņoja Vodžnarovskis.

Porziņģa vienaudzis Okafors debijas sezonā spēlēja labi, vidēji spēlē atzīmējoties ar 17,5 punktiem un 7,0 atlēkušajām bumbām.

Tomēr karjeras turpinājumā Okafors piedzīvojis lejupslīdi. Viņš šosezon ir rezervists Ņūorleānas "Pelicans" komandā, 28 mačos vidēji guvis 7,6 punktus.

2015. gadā pirms Porziņģa un Okafora ar 2. numuru Losandželosas "Lakers" izvēlējās D'Adželo Raselu, bet Minesotas "Timberwolves" ar 1. numuru izraudzījās Karlu Entoniju Taunsu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu