Volejbolists Buivids nākamo sezonu aizvadīs Šveices spēcīgākajā klubā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Edvarts Buivids.
Edvarts Buivids. Foto: https://volleyluzern.ch/

Latvijas izlases volejbolists Edvarts Buivids Šveices čempionātā no Lucernas "Lindaren Volley" pārcēlies uz otru šī zīmola klubu - valsts spēcīgāko vienību Amrisvilas "LINDAREN Volley I", ziņo Latvijas Volejbola federācija. (LVF)

Šosezon Buivida pārstāvētā "Lindaren Volley" Šveices meistarsacīkšu pamatturnīrā ieņēma trešo vietu, pārvarēja ceturtdaļfināla slieksni, bet tad čempionāts tika apturēts koronavīrusa dēļ, tā arī neatsākoties.

Bija pēc sezonas pārrunas ar latvieti arī Lucernas klubam, taču piektdien par savu jaunieguvumu paziņoja Amrisvilas "LINDAREN Volley I".

"Tā ir Šveices profesionālākā komanda gan treniņu, gan visa nepieciešamā personāla ziņā," savu izvēli pamato volejbolists. "Ir patīkami, ja nav jādomā ne par ko citu kā tikai treniņiem un spēlēm." 

Pieaugušo volejbolā pārsvarā par "diagonāli" spēlējušajam Buividam ir līgums ar Šveices čempionāta līdervienību kā "pusītei" vai otrā tempa uzbrucējam, kas bez piedalīšanās uzbrukumu noslēgšanā uzliek pienākumus arī servju uzņemšanā.

"Situācija ir interesanta," ampluā maiņa ir īsts izaicinājums aizvadītās sezonas Šveices čempionāta rezultatīvākajam spēlētājam. "Klubs kontaktējās ar mani un gribēja savā komandā. Viņiem jau bija divi diagonālie spēlētāji, un kluba pirmā "diagonāle" ir jau iepriekšējā sezonā spēlējušais austrietis Tomass Cass. Tāpēc treneris man vaicāja, cik reāla ir iespēja, ka varu spēlēt par "pusi". Šajā variantā riskējam visi - gan klubs, gan es."

"Esmu spēlējis arī uzņemšanā savā karjerā, spēlējis tajā pozīcijā esmu," par galveno atšķirību starp abiem ampluā saka volejbolists, kurš kādu laiku atpakaļ ar serves uzņemšanu daudz dabūja strādāt pludmales volejbola laukumā, spēlējot vienā pārī ar olimpieti Ruslanu Sorokinu. "Jauniešos ļoti daudz spēlēju par otrā tempa uzbrucēju un uzņēmu servi, arī vēlāk šad tad to ir nācies darīt. Turklāt klubs vairāk uz mani cer kā uz uzbrucēju, nevis servju uzņēmēju."

Sportists ir apmierināts ar visu - līguma nosacījumiem, iespēju doties uz Šveici kopā ar draudzeni, profesionālo attieksmi klubā un augstāka ranga komandu. Laba motivācija būs arī Amrisvilas kluba pieteikums nākamās sezonas Čempionu līgas turnīram. Jāsāk gan būs ar kvalifikācijas kārtu.

Vasarā gaida liels darbs, vispirms jau - servju uzņemšanā. Volejbolists cer, ka šo elementu palīdzēs noslīpēt Latvijas izlases galvenais treneris Igaunijas speciālists Avo Kēls, kura vadībā volejbolists vienu sezonu aizvadīja "Parnu" vienībā Baltijas valstu mēroga līgā.

Buivids iepriekšējās sezonas Latvijas valstsvienībā aizvadīja diagonālā uzbrucēja postenī, un gaidāmā sezona jaunā ampluā būs izaicinājums ne tikai viņam, bet arī izlases treneru kolektīvam, kuriem vasaras beigās priekšā ir cīņa par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā grupā ar Spāniju, Moldovu un Kipru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu