Bijušais rīdzinieks kļūst par KHL kluba ģenerālmenedžera palīgu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Igors Jeronko
Igors Jeronko Foto: hawk.ru

Bijušais rīdzinieks laikraksta "Sport-Express" hokeja apskatnieks Igors Jeronko kļuvis par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Omskas "Avangard" ģenerālmenedžera palīgu, klubs otrdien paziņoja savā tīmekļa vietnē.

Jeronko, kurš iepriekš bija viens no populārākajiem hokeja žurnālistiem Krievijā, ir iecelts par Latvijas hokeja izlases vadītāju Boba Hārtlija un Žaka Klutjē trenētā Omskas "Avangard" ģenerālmenedžera palīgu. Klubā videotrenera pienākumus pilda vēl viens ar Latvijas hokeju saistīts cilvēks Aldis Āboliņš.

"Esmu ļoti priecīgs, ka pāreju no hokeja teorētiskās daļas uz praktisko," kluba oficiālajā vietnē pastāstīja Jeronko. "Igors Ņikitins savulaik par mani indīgi izteicās, atzīmējot, ka ir teorētiķi, kuriem viņš bieži vien piekrīt, taču ir arī praktiķi. Un atšķirība ir milzīga. Izmēģināt sevi no otras puses ir vienkārši lieliski."

"Neteikšu, ka es sev izvirzīju šādu mērķi, bet, kad radās izdevība, es uzreiz pieņēmu lēmumu, un man nebija šaubu," izvēli skaidro eksrīdzinieks. "Kā žurnālists es aktīvi pētīju burtiski visu, kas tieši saistīts ar hokeju. Studēju metodiskos materiālus, daudz runāju ar treneriem, un daudzās intervijās mani daudz vairāk interesēja hokeja detaļas nekā, teiksim, hokejistu dzīves pozīcijas."

Viņš stāsta, ka Omskas vienība nav pirmais klubs, kurš viņu aicināja talkā.

"Iepriekš mani aicināja uz KHL klubu, bet tajā brīdī es domāju, ka labāk ir neraustīties," atceras Jeronko. "Tagad viss ir savādāk. Pirmkārt, es esmu sasniedzis lielāko daļu mērķu, ko sev izvirzīju žurnālistikā. Otrkārt, es nonāku virslīgas klubā, kur ir tikai viens mērķis - Gagarina kauss. Un man ir milzīgs uzdevumu klāsts. Katrs no tiem man ir ļoti interesants."

Jaunais ģenerālmenedžera palīgs saka, ka "kluba globālais stratēģiskais mērķis ir 13 pašu audzēkņi KHL komandā līdz 2023.gadam, 13 cilvēki, kas izgājuši cauri mūsu sistēmai".

"Īpaši tas ir aktuāls pašreizējos stingru algu griestu apstākļos. Es lieliski saprotu, ka to būs ārkārtīgi grūti sasniegt, bet tas ir pilnīgi iespējams," saka Jeronko. ""Avangard" tika nepārtraukti kritizēts par nosacīto Arsenija Gricjuka neizmantošanu. Gricjuks saņems savas iespējas tāpat kā Činahovs, Čistjakovs un citi jaunie hokejisti. Mizjurins tikko parakstīja jaunu līgumu. Neaizmirstiet par 2002. un 2003.gadu! Es neizslēdzu iespēju, ka kāds no 2004.gadā dzimušo komandas sevi pierādīs pieaugušo hokejā jau 2023.gadā. Turklāt tur pulcējas ļoti talantīgi puiši."

Par savu galveno uzdevumu jaunais kluba darbinieks sauc sadarbību kluba sistēmā, lai puišiem no "Avangard" Akadēmijas būtu tiešs ceļš uz KHL komandu.

"Turklāt es palīdzēšu ģenerālmenedžerim Aleksejam Volkovam visā, kas saistīts ar galveno komandu," piebilst Jeronko. "Pirmkārt, tā būs analītika, turklāt dziļa analītika. Darba būs daudz, bet es nekad no tā neesmu baidījies un nebaidos."

Jeronko ir bijušais rīdzinieks, kurš mācījās Rīgas 34.vidusskolā, bet pēc tam - datorzinātnes Rīgas Tehniskajā universitātē. Vēlāk pārcēlies uz Krieviju, kur strādāja kā hokeja žurnālists un komentētājs. Tagad dzīvo Maskavā.

2018.gadā Jeronko izpelnījies KHL labākā žurnālista prēmiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu