Brieža bijušais pretinieks Huks cer gūt panākumu smagsvaros

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Marko Huks un Mairis Briedis
Marko Huks un Mairis Briedis Foto: AP/Scanpix

Maira Brieža bijušais pretinieks Vācijas bokseris Marko Huks cer gūt panākumu smagsvaru kategorijā, vēsta portāls "Boxing Scene".

Patlaban 35 gadus vecais Huks profesionāla boksera karjerā izcīnījis 41 uzvaru (28 nokauti), piedzīvojis 5 zaudējumus un 1 neizšķirtu.

Vācijas pārstāvis, kurš ir serbu izcelsmes bokseris - īstajā vārdā Muamers Hukičs, bija WBO pasaules čempions pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) no 2009. līdz 2015. gadam. No 2016. līdz 2017. gadam viņam bija arī IBO josta.

Huks kopuma 13 reizes aizstāvēja čempiona titulu, kas ir atkārtots rekords pirmā smagā svara kategorijā. Tikpat reižu savulaik pasaules čempiona titulu aizstāvēja arī Džonijs Nelsons no Lielbritānijas.

2017. gadā Huks ar Briedi cīnījās par vakanto WBC jostu. Dortmundē notikušajā duelī uzvarēja Latvijas bokseris, kļūdams par pasaules čempionu.

Pēc tam karjeras nākamajā cīņā Huks atzina Ukrainas boksera Oleksandra Usika pārākumu, zaudējot Pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfinālā.

Huks pēc zaudējumiem cīņās pret Briedi un Usiku nolēma pāriet uz smagsvariem. Šādu soli viņš veicis otro reizi karjerā.

2012. gadā Huks piekāpās Krievijas smagsvaru bokserim Aleksandram Povetkinam. Pēc neveiksmes Huks atgriezās pirmā smagā svara kategorijā.

Otrajā mēģinājumā spēkoties smagsvaros Huks līdz šim ir piedalījies divās cīņās. 2018. gadā viņš izcīnīja uzvaru, bet pērn pēc Huka uzvaras dueļa rezultāts tika anulēts, jo cīņas laikā tiesnesis pieņēma kļūdainu lēmumu.

Ģimenes apstākļu dēļ Huks ieturējis pauzi boksera karjerā, taču nu viņš cer atgriezties ringā un sevi apliecināt smagsvaru kategorijā. Vācijas bokseris trenējas Bruklinā, (Ņujorka, ASV) pie trenera Andrē Rozjēra.

"Esmu vesels un mundrs. Traumas un citas problēmas palikušas pagātnē. Esmu gatavs smagsvaru kategorijai. Vēlos cīnīties pret skaļākajiem vārdiem smagsvaros," teica Huks.

"Samierināšos ar to, ja Covid-19 dēļ man būs jācīnās Vācijā. Esmu sajūsmā drīzumā atgriezties ringā, bet plānoju atgriezties ASV un šogad cīnīties tur," piebilda Brieža bijušais pretinieks. 

"Zinu, kāda ir sajūta būt pasaules čempionam. Zinu, kā atgūt titulu. Es to paveicu 2016. gadā, kad biju zaudējis WBO jostu, bet ieguvu IBO titulu. Ticu, ka spēšu atkal izcīnīt pasaules čempiona titulu," pārliecību pauda Huks.

"Vēlos cīnīties pret tādiem bokseriem kā Taisons Fjūrijs. Es joprojām kļūstu labāks. Esmu gatavs strādāt, lai tiktu pie šādām cīņām."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu