Uz pusgadu no futbola diskvalificētais Perepļotkins spēlēs 1.līgas komandā "Super Nova"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Latvijas futbolists Andrejs Perepļotkins uzreiz pēc pusgadu ilgas diskvalifikācijas par iesaistīšanos manipulēšanā ar spēļu rezultātiem izciešanas pievienosies Latvijas 1.līgas klubam "Super Nova", tā tīmekļa vietnes "YouTube" raidījumā "Pa pāris kausiem" sacīja vienības prezidents un Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes loceklis Jānis Engelis.

Sankcijas spēlētājam Lietuvas teritorijā 11.februārī piemēroja Lietuvas Futbola federācija. 27.aprīlī Cīrihē Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Disciplinārlietu komiteja lēma, ka Perepļotkina diskvalifikācija ir spēkā visā pasaulē.

Diskvalifikācija futbolistam, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvēja Lietuvas pirmās līgas klubu "Kupiškis", ir spēkā līdz 11.augustam.

Engelis intervijā raidījumam "Pa pāris kausiem" sacīja, ka Perepļotkina piesaistīšana komandai ir viņa iniciatīva, par kuru arī pats uzņemas atbildību.

"Tas ir risks uz manu galvu. Es par to uzņemšos atbildību, jo Andrejs pie manis nekad dzīvē neko nav pārkāpis. Es neticu, ka kas tāds tiešām ir bijis, jo viņš pats vēl aprīlī gribēja FIFA rakstīt apelāciju.

Teicu, ka nevajag, jo diskvalifikācija jau augustā beigsies. Konkrētu pierādījumu [par Perepļotkina vainu] nebija," sacīja Engelis.

Ukrainā dzimušajam futbolistam 2007.gadā tika piešķirta Latvijas pilsonība. No 2005. līdz 2010.gadam futbolists spēlēja Rīgas "Skonto", kur atgriezās arī 2016.gadā, bet vēl savā karjerā viņš spēlējis tādos klubos kā Harkovas "Metallist", "Anderlecht", "Southampton", kā arī pašreizējā Veina Rūnija pārstāvētajā "Derby" klubā Anglijā.

Latvijas izlases rindās pussargs aizvadījis 36 spēles, kurās guvis trīs vārtus.

"Super Nova" pēc aizvadītām četrām spēlēm 1.līgā ieņem otro vietu ar septiņiem punktiem, bet pārliecinoša līdere ir Daugavpils "Lokomotiv" ar 12 punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu