Eksperts: Dončičs neietilpst NBA Top 5 spēlētāju skaitā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AFP/SCANPIX

"FOX Sports" sporta analītiķis Šenons Šārps uzskata, ka Dalasas "Mavericks" zvaigzne Luka Dončičs pagaidām nav Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) piecu labāko spēlētāju skaitā. 

Pagājušajā sezonā Dončičs tika atzīts par līgas labāko debitantu, bet šajā sezonā viņš nosaukts par trešo visvairāk progresējušo spēlētāju. 

21 gadu vecais Dončičs ir neapšaubāms "Mavericks" līderis. 

"Neesmu gatavs sacīt, ka Luka Dončičs ir viens no pieciem labākajiem līgas spēlētājiem. Jāskatās, kā viņš izskatīsies tuvāko pāris sezonu laikā un tad varēs spriest. Jā, redzot to, ko viņš ir paveicis iepriekšējās divās sezonās, uzskatu viņu par superzvaigzni, taču pašlaik viņš nav Top 5 spēlētājs NBA," savu pārliecību "Undisputed" pauda Šārps.

Dončičs savas neilgās NBA karjeras laikā jau pamanījies labot vairākus ievērojamus līgas rekordus. 

Viņš ir visu laiku jaunākais NBA spēlētājs, kuram vienas izslēgšanas spēļu sērijas laikā izdevies gūt vismaz 150 punktu, izcīnīt 50 atlēkušo bumbu un veikt 50 rezultatīvu piespēļu.

NBA regulārajā čempionātā Dončičs vidēji mačā guva 28,8 punktus, savāca 9,4 atlēkušās bumbas zem groziem un izpildīja 8,8 rezultatīvas piespēles. Visos šajos rādītājos viņš uzlaboja savus statistikas skaitļus, salīdzinot ar pagājušo sezonu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu