"Lightning" hokejistiem pirmais zaudējums sērijā pret "Islanders"

CopyDraugiem X Whatsapp
Ņujorkas "Islanders" hokejisti.
Ņujorkas "Islanders" hokejisti. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Broks Nelsons piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences fināla trešajā spēlē guva uzvaras vārtus, ļaujot Ņujorkas "Islanders" izcīnīt pirmo uzvaru sērijā pret Tampabejas "Lightning".

Ņujorkas "Islanders" pārspēja Tampabejas "Lightning" ar 5:3 (1:1, 2:0, 2:2), sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-2.

Uzvarētāju rindās četri hokejisti sakrāja pa diviem rezultativitātes punktiem, tai skaitā Nelsons (1+1), bet pretinieku rindās tas pats pa spēkam bija Mihailam Sergačovam.

"Tā mums ir liela uzvara pēc tam, kad sērijā bijām nonākuši līdz 0-2," sacīja vēl viens divu punktu (1+1) sakrājējs kanādietis Boviljē. "Mums jāspēlē "Islanders" veidā, jācīnās no spēles sākuma līdz galam, jāspēlē fiziski un smagi jāstrādā abos laukuma galos."

Ceturtā spēle Edmontonā notiks svētdien.

Nelsons trešajā periodā guva vārtus, kad līdz mača beigām bija atlikušas trīs minūtes un 25 sekundes. Vēlreiz atspēlēties Tampabejas hokejistiem, kuri to divreiz jau bija izdarījuši pēc 0:1 un 1:3, neizdevās.

Nelsons saņēma Boviljē piespēli, kuram tā pēc ripas pārķeršanas pretinieku zonā izdevās  vien ar otro reizi, un raidīja ripu garām Tampabejas vārtsargam Andrejam Vasiļevskim.

Žans Gabriels Pažo 36 sekundes pirms mača beigām iesita ripu tukšos vārtos.

Pēc pēdējiem vārtiem vēl paspēja rokas izvicināt "Islanders" spēlētājs Mets Mārtins un Tampabejas hokejists Bārklijs Gudrovs, minicīņai beidzoties ar Mārtina pārsvaru.

NHL karantīnas "burbulī" Edmontonā "Islanders" vārtos 34 pretinieku metienus apturēja vārtsargs Semjons Varlamovs, kamēr pretiniekiem Vasiļevskis tika galā ar 31 uzvarētāju .raidījumu.

"Lightning", kuras labā vārtus guva Sergačovs, Ondržejs Palāts un Tailers Džonsons, pārtrūka sešu uzvaru sērija.

Tampabejas vienība cenšas sasniegt viņu pirmo Stenlija kausa finālu kopš 2015.gada.

"Lightning" bija jāspēlē bez labās malas uzbrucēja Aleksa Kilorna, kurš tika diskvalificēts par neatļautu paņēmienu, otrajā spēlē Nelsonu ietriecot bortā. Tampabejai pietrūka arī sava galvenā izslēgšanas spēļu vārtu guvēja centra spēlētāja Breidena Pointa, kuram ir trauma.

Sestdien tiksies Dalasas "Stars" ar Vegasas "Golden Knights". Sērijā ar 2-1 vadībā ir "Stars".

Toronto un Edmontonā vispirms notika 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu