Medijs atklāj NHL "burbuļa" tumšo pusi - marihuāna, alkohols un ballītes (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ieeja NHL "burbulī".
Ieeja NHL "burbulī". Foto: FRANK GUNN/AP

Ziemeļamerikas medijs ESPN veicis anonīmu Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju aptauju par piedzīvoto Toronto un Edmontonas "burbulī", atklājot arī neglaimojošus faktus.

Kopumā "burbulī" spēles aizvadīja 24 no 31 NHL kluba, bet šobrīd par Stenlija kausu cīnās Dalasas "Stars" un Tampabejas "Lightning".

"Burbulī" notikušais joprojām ir mīkla daudziem. Viens no iemesliem tam ir tāds, ka tur iekšā doties drīkstēja tikai NHL žurnālisti. Citu mediju pārstāvjiem ieeja bija liegta.

ESPN aptaujāja deviņus NHL spēlētājus, lai noskaidrotu to, kāda realitāte tad valdīja "burbuļa" iekšienē.

Astoņu nedēļu laikā gan Toronto, gan Edmontonas "burbulī" kopumā spēlētājiem tika veikti 32 374 Covid-19 testi. Neviens no testiem nebija pozitīvs.

Aptaujātie spēlētāji ESPN uzsvēra, ka drošība "burbulī" bija visaugstākajā līmenī. Tas ļāvis justies ļoti droši.

Tiesa, strikto drošības prasību dēļ hokejistiem netika nodrošināta virkne solīto ērtību. Sākotnēji tikusi paredzēta iespēja doties spēlēt golfu un makšķerēt, taču šādu iespēju nebija.

Arī spēlētāju ģimeņu viesošanās tika krietni ierobežota, jo NHL nevienojās ar Kanādas valdību, lai ļautu "burbulī" iekļūt arī citu valstu pilsoņiem.

Daudz jautājumu raisījies par apjomīgo alkohola lietošanu "burbulī". Iepriekš publiski pieejamos attēlos bija redzami kadri no ballītes, kurā piedalījās Vašingtonas "Capitals" spēlētāji.

ESPN uzrunātie spēlētāji atzina, ka alkohols bija viegli pieejams, bet tā lietošana tika kontrolēta. Ballītes un kopīgas iedzeršanas esot bijusi visai ierasta prakse.

"Ja komandai ir divas brīvdienas, tad puiši noteikti izmantos iespēju saliedēties. Gribat teikt, ka 34 gadus vecam spēlētājam bija jāaizliedz nedaudz iedzert un pagulēt pie baseina?" jautāja viens no ESPN aptaujātajiem.

Spēlētāji esot lietojuši arī marihuānas konfektes. Jāatgādina, ka Kanādā marihuānas lietošana nav aizliegta.

Spēlētājiem esot bijušas pieejamas gan marihuānas konfektes, gan košļājamās gumijas un ar šo vielu bagātināti dzērieni.

Hokejisti gan uzsvēra, ka marihuānas konfektes lietotas, lai nomierinātos un ātrāk aizmigtu.

Spēlētāji gan uzsvēra, ka neviens neesot mēģinājis slepus izkļūt no "burbuļa" vai tajā neatļauti ievest kādu viešņu, jo visi sapratuši, ka viens pozitīvs Covid-19 tests visam var pielikt punktu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu