Mazāk nekā gada laikā pārtapt no basketbolistes ASV par EČ pludmales volejbolā dalībnieci

CopyDraugiem X Whatsapp

No pirmā pieskāriena pludmales volejbola bumbai treneres un pāra partneres Martas Ozoliņas uzraudzībā līdz dalībai Eiropas čempionātā Luīzei Skrastiņai bija nepieciešams mazāk nekā gads. Neticams stāsts par neordināru ceļu profesionālajā sportā šoreiz podkāsta "Čempionu brokastis" starmešu gaismās.

Marta Ozoliņa pludmales volejbolā jau apēdusi ne vienu vien pudu sāls. Un daudz vairāk smilšu. Pēdējie pāris gadi gan viņai nav bijuši tie patīkamākie, jo mainījušās partneres, kas nav ļāvis sasniegt izvirzītos mērķus sportā.

Plinti krūmos Marta gan nemeta arī pēc nesekmīgiem jaunas pārinieces meklējumiem. Viņa uzklausīja iekštelpu volejbola trenera Māra Veinsberga padomu uzrunāt kādu meiteni no cita sporta veida, iemācot viņai visu nepieciešamo.

Luīze Skrastiņa nesen bija absolvējusi augstskolu ASV, iegūstot bakalaura grādu uzņēmējdarbības vadībā. Četrus gadus Luīze Amerikā paralēli studijām spēlēja basketbolu. Šajā sporta veidā viņa sāka trenēties vien 15 gadu vecumā.

Basketbols Skrastiņas dzīvē savu bija paveicis, tāpēc viņa meklēja sev jaunu sportisko izaicinājumu. Izvēle krita uz pludmales volejbola apguvi "Ruukki" centrā, kur par treneri strādā Marta.

Pēc diviem treniņiem Ozoliņa aicināja Skrastiņu kļūt par savu pārinieci, lai kopīgi sasniegtu profesionālā smilšu volejbola augstumus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kā iesākām sezonu ar 3.vietu Igaunijas pludmalē,tā noslēdzām ar 3.vietu Latvijas pludmalē! Liels paldies visiem,kuri mūs atbalstīja. Jūs esat labākie! Man ir tik daudzi kuriem es vēlos pateikties ka pat uzskaitīt nevar,bet paldies treneriem @aigarsbirzulis @peterisplume3 @andris.krumins.37 . Nenormāli liels paldies @dinarszagers bez kura es vispār nevarētu pakustēties uz laukuma?Liels paldies manam brālim @ralfsozolins par pilnīgi visu un liels paldies @brazil.lv un @andrisblaka par iespēju trenēties lieliskos apstākļos? Protams kā tad bez @ardis_db un labākajām mellenēm! Tas deva spēku 2 dienas izdzīvot?Nopietni?Es gribētu piebilst ka @luize_s ir viens nereāls mostrs! Šito Tu biji pelnījusi visvairāk no visiem! Paldies Tev? #incrediwear #vitaminwelllatvija #vitaminwell #oakley #oakleybaltics #ATeam

A post shared by Marta Ozoliņa (@citamarta) on

No 15. līdz 20.septembrim Jūrmalā notika 2020.gada Eiropas čempionāts pludmales volejbolā, kurā piedalījās arī pāris Ozoliņa/Skrastiņa.

Luīzei bija nepieciešams mazāk nekā gads, lai nonāktu no pirmā pieskāriena pludmales volejbola bumbai līdz šī sporta veida Eiropas čempionātam.

Podkāsta "Čempionu brokastis" 21.epizodē Marta Ozoliņa un Luīze Skrastiņa pastāstīja par abu treniņprocesu, raksturu saderību un nākotnes plāniem. Ar Luīzi pārrunājām studiju laiku ASV un septiņus gadus ilgo ceļu pretī melnajai jostai karatē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu