Rihards Bukarts: Šobrīd plānā ir sagatavoties turnīram Vācijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Bukarts
Rihards Bukarts Foto: Jānis Škapars/TVNET

Hokeja izlases uzbrucējs Rihards Bukarts šobrīd ir bez kluba un nav spēlējis jau vairāk nekā pusgadu, tāpēc viņš pauž prieku, ka Latvijas Hokeja federācija plāno vest valstsvienību uz pārbaudes turnīru Vācijā, sarunā ar TVNET pastāstīja hokejists. 

24 gadus vecais uzbrucējs pagājušajā sezonā spēlēja Vācijas augstākās līgas (DEL) komandā "Dusseldorfer EG", kuras sastāvā 48 mačos viņš guva 10 vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

"Hokejs joprojām ir neatņemama manas dzīves sastāvdaļa. Ikdienā trenējos Piņķos. Kopā ar citiem profesionāliem hokejistiem ar speciālu iesniegumu mums ir atļauja trenēties," pastāstīja hokejists.

Bukarts uz ledus trenējas kopā ar Mārtiņu Karsumu, Oskaru Bārtuli, Artūru Kuldu, Frenku Razgalu, Vitāliju Pavlovu un citiem hokejistiem.

No 5. līdz 8. novembrim Latvijas izlasei Vācijas pilsētā Krēfeldē paredzēta dalība "Deutschland Cup" turnīrā. Covid-19 pandēmijas dēļ šajā turnīrā no spēlēšanas atteikušās Slovākija, Šveice un Norvēģija.

"Šobrīd ir plānā sagatavoties turnīram Vācijā. Kāds tas būs, to šobrīd nezinām. Cik zinu, tajā plāno piedalīties divas Vācijas izlases," teica Bukarts.

Iepriekšējo trīs sezonu laikā Bukarts pārstāvējis trīs dažādas Vācijas komandas DEL čempionātā - "Dusseldorfer EG", Šveningeres "Wild Wings" un Berlīnes "Eisbaren".

Kopumā DEL līgas regulārajā čempionātā Bukarts piedalījies 92 mačos un sakrājis 42 rezultativitātes punktus (19 vārti + 23 piespēles), bet "play-off" turnīrā pirmajā sezonā viņš 16 mačos "Eisbaren" rindās guva četrus vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles.

Kaut arī Bukarts atstājis savu pēdu nospiedumus Vācijas augstākās līgas hokeja čempionātā, tomēr pagaidām viņš nav pievienojies nevienai no DEL komandām.

DEL čempionāts šosezon nav sācies, taču novembrī un decembrī notiks "MagentaSport" kausa izcīņa, kurā piedalīsies astoņi Vācijas klubi. Televīzijā translēs 27 spēles, kas notiks bez skatītāju klātbūtnes.

"Šobrīd nekas oficiāls netiks slēgts [līgums ar kādu klubu], kamēr nebūs Vācijas valdības lēmums. Šobrīd [Covid-19 dēļ] ir ļoti slikta situācija Vācijā un arī Austrijā," teica Bukarts.

"Vācijā notiks kausa izcīņa, jo pagājušajā sezonā nenotika DEL "play-off". Televīzijas translāciju nodrošinātāji prasa klubiem atmaksāt naudu par nenotikušajām "play-off" spēlēm. Tā kā klubiem nav iespēju atmaksāt to naudu, tad notiks šis turnīrs. Visas spēles notiks pie tukšām skatītāju tribīnēm."

Bukarts atklāja, ka viņam nav bijušas sarunas ar Rīgas "Dinamo" kluba vadību.

"Piedāvājumi no Rīgas "Dinamo" puses nav bijuši. Viņiem ir savs ceļš, sava vīzija, piesaistot spēlētājus no ārzemēm, kā arī izmantojot jaunos spēlētājus Covid-19 krīzes situācijā."

Latvijas hokejists norādīja, ka viņš neizskata īstermiņa piedāvājumus pievienoties kādai komandai, jo vēlas vienoties par pilnvērtīgu līgumu līdz sezonas beigām.

Bukarts esot veicis pārrunas ar kādu citu KHL klubu, taču viņš nevēlējās atklāt, kura komanda par viņu ir interesējusies. Kā zināms, viņa brālis Roberts Bukarts spēlē KHL klubā Čerepovecas "Severstaļ".

"Bija pārrunas ar KHL klubu, bet viss palicis uz pauzes, jo iegūt darba vīzu un iekļūt Krievijā tagad ir ļoti grūti, tas aizņem ļoti ilgu laiku."

Kaut arī oficiālu hokeja maču nav sanācis aizvadīt jau vairāk nekā pusgadu, Bukarts cenšas saskatīt pozitīvo esošajā situācijā.

"Skaidrs, ka situācija pasaulē nav viegla ne sportistiem, ne cilvēkiem citās sfērās. Cenšos no šīs situācijas paņemt to labāko. Ir laiks nodarboties ar citām lietām. Ir patīkami būt mājās kopā ar ģimeni, pavadīt laiku ar tuviniekiem." 

Bukarts pauž pateicību Latvijas Hokeja federācijai, kas apņēmusies valstsvienību vest uz Vāciju dalībai pārbaudes turnīrā.

"Būs izlases turnīrs, varēs aizbraukt uzspēlēt. Tomēr pagājuši jau septiņi vai astoņi mēneši kopš pēdējo reizi oficiālu spēlēju. Tāpēc šo turnīru var vērtēt ar pluszīmi. Paldies federācijai, ka mēs brauksim uz Vāciju. Vismaz šobrīd ir tāds plāns."

Bukarts pagaidām neizskata iespēju pievienoties kādam Latvijas klubam, lai uzkrātu spēļu praksi "Optibet" hokeja līgā (OHL). 

"Šobrīd nemaz neesmu izskatījis opciju spēlēt OHL, bet varbūt kādreiz tur uzspēlēšu - laiks rādīs, viss kas var gadīties. Šobrīd gan tiecos spēlēt kādā citā līgā."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You feel what I feel?!? #playoff2020

A post shared by RIHARDS BUKARTS (@buky10) on

Kamēr ir vairāk brīvā laika, kas tiek pavadīts dzimtenē, Bukarts labprāt gatavo ēst, kas ir viņa aizraušanās ārpus hokeja.

"Hokejista karjera nebūs mūžīga. Kādam tā aizņem pusi dzīves, kādam varbūt vairāk, kādam varbūt mazāk. Mīlu šo spēli, kas ir liela sastāvdaļa no manas dzīves. Tomēr ārpus hokeja ir arī citas lietas, kas mani aizrauj. Viena no tām ir ēst gatavošana, pavāra profesija," pastāstīja Bukarts. 

"Atstājot mājas jau agrā vecumā, pašam nācās gatavot ēst. Šajā jomā 10 gadu pieredze ir uzkrāta. No draugiem un ģimenes noprotams, ka man labi sanāk. Cik tālu tas attīstīsies, to rādīs laiks. Tā viennozīmīgi ir mana kaislība."

Par aizvadītās sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempioni kļuva Tampabejas "Lightning" komanda, kas Stenlija kausa izcīņas finālasērijā ar 4-2 pārspēja Dalasas "Stars".

Bukarts uzskata, ka "Lightning" komanda bija pelnījusi izcīnīt Stenlija kausu. Tampabeja trešo reizi spēlēja finālā. 2004. gadā komanda izcīnīja kausu, bet 2015. gadā finālā nācās atzīt Čikāgas "Blackhawks" pārākumu.

"Tampabejas hokejisti uzvarēja pelnīti. Viņi bijuši favorīti pēdējos trīs gadus 100%, ja ne pat četrus un piecus gadus. Viņu uzvara ir likumsakarīga. Laba komanda ar spilgtiem uzvārdiem. Kluba vadība uzticas spēlētājiem un treneriem. Agrāk vai vēlāk tas noved pie panākumiem," uzskata Bukarts.

"Lightning" komandu galvenā trenera amatā kopš 2013. gada vada kanādietis Džons Kūpers. Pērn martā Tampabejas klubs pagarināja līgumu ar treneri uz trim gadiem.

"Organizācija ir labi sakārtota - klubam kādu laiku neveicās, taču trenerim tāpat iedeva ilgtermiņa līgumu, un viņš nākamajā sezonā izcīna kausu. Domāju, ka viņi bija pelnījuši uzvarēt vairāk nekā jebkura cita komanda."

Bukarts pārstāvējis Latvijas izlasi iepriekšējos trijos pasaules čempionātos pēc kārtas - 2017., 2018. un 2019. gadā. 

Kopumā valstsvienības sastāvā Bukarts piedalījies 41 spēlē, guvis piecus vārtus un atdevis 14 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu