Artūrs Kurucs atsaucis pieteikumu NBA draftam

CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Kurucs
Artūrs Kurucs Foto: Zane Bitere/LETA

Latviešu basketbolists Artūrs Kurucs atsaucis pieteikumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šī gada draftam, pirmdien paziņoja Kurucu pārstāvošā aģentūra "Baltic Sports Agency".

(Papildināts viss teksts.)

NBA 2020.gada drafts norisināsies 18.novembrī. Kurucs bija pieteicies šī gada NBA draftam, taču arī pēc dalības atsaukšanas viņam ir iespēja iemēģināt laimi kādā no nākamajiem gadiem.

20 gadus vecais Vitorijas "Baskonia" basketbolists Kurucs šajā sezonā laukumā devies piecās ULEB Eirolīgas spēlēs, kurās laukumā pavadījis vidēji trīs minūtes un 22 sekundes, bet punktus nav guvis. Savukārt Spānijas augstākajā līgā (ACB) viņam deviņos mačos vidēji deviņās minūtēs un septiņās sekundēs ir 1,4 punkti, 0,9 rezultatīvas piespēles un 0,7 atlēkušās bumbas.

Iepriekšējā sezonā viņš kļuva par divu nacionālo čempionātu uzvarētāju. Pēc Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas pārtraukšanas tobrīd "VEF Rīga" pārstāvošajam Kurucam tika Latvijas čempionāta uzvarētāja gods. Pēc tam viņš atgriezās "Baskonia" komandā, ar kuru vasarā kļuva par ACB čempionu.

Februārī basketbolists Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, kur divos mačos caurmērā guvis 6,0 punktus, izcīnījis 1,5 atlēkušo bumbu un veicis 1,0 rezultatīvu piespēli. Kurucs pārstāvējis dažāda vecuma Latvijas jaunatnes izlases un aizpērn Rīgā kļuva par Eiropas U-18 vicečempionu.

Kurucam līgums ar "Baskonia" klubu ir vēl uz divām sezonām. Spānijas vienībai viņš pievienojās 2015.gadā.

Kuruca vienaudzis Artūrs Žagars jau pavasarī nolēma nepiedalīties šī gada draftā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu