Balcers turpina "uguņot" Norvēģijas čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers otrdien Norvēģijas čempionāta spēlē guva divus vārtus un nopelnīja tikpat rezultatīvas piespēles, palīdzot savai komandai Stavengeras "Oilers" izcīnīt graujošu uzvaru pret līgas vājāko klubu.

"Oilers" viesos ar 8:0 (3:0, 2:0, 3:0) sagrāva "Narvik", sagādājot tai jau 12.neveiksmi pēc kārtas.

Balcers laukumā pavadīja 16 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā guva divus vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlēja. Uzbrucējs pa vārtiem meta sešas reizes, uzvarēja 67% iemetienu un spēli noslēdza ar iespaidīgu lietderības koeficientu +5.

Latvijas izlases uzbrucējs jau trešo spēli pēc kārtas guva savas komandas uzvaras vārtus, jo pirmā perioda trešajā minūtē viņš realizēja skaitlisko vairākumu.

Balcers guva arī "Oilers" septītos vārtus, bet rezultatīvi piespēlēja trešajā un piektajā "golā". 

Vēl četrus punktus bez Balcera iekrāja arī Daniels Boens Roksets, kura rēķinā četras rezultatīvas piespēles.

Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē "Oilers" bija pārāka ar 6:2, taču Balcers palika bez punktiem.

Balcers šosezon deviņās spēlēs izcēlies ar sešiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. "Oilers" rindās Balcers ir otrs rezulatīvākais hokejists.

"Oilers" ar 21 punktu 13 spēlēs Norvēģijas čempionātā ieņem piekto vietu starp desmit komandām.

Balcers pēdējo reizi "Oilers" komandā spēlēja 2015./16.gada sezonā. Togad viņš arī otro reizi pēc kārtas tika kronēts par Norvēģijas čempionu, bet "Oilers" tas bija jau piektais tituls pēc kārtas. Arī gadu vēlāk "Oilers" svinēja uzvaru vietējā čempionātā.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Otavas "Senators" pēc jauna viena gada līguma noslēgšanas ar latviešu uzbrucēju Rūdolfu Balceru izīrējusi viņu Stavangeras "Oilers", kurā latvietis jau spēlēja pirms došanās uz Ziemeļameriku. Balcers būtu pievienojies Norvēģijas klubam jau agrāk, taču to aizkavēja sarunas ar Otavas "Senators" pa jauno līgumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu