NHL pagājušajā sezonā spēlēja rekordliels skaits Eiropas hokejistu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pagājušajā sezonā spēlēja rekordliels skaits Eiropas hokejistu, vēsta Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF).

2019./20. gada sezona ilga teju veselu gadu un tika sadalīta divās daļās Covid-19 pandēmijas dēļ. Sezona sākās pērn 2. oktobrī un šogad 11. martā tika pārtraukta koronavīrusa uzliesmojuma dēļ. Sezona atsākās 1. augustā, un 28. septembrī par Stenlija kausa ieguvēju kļuva Tampabejas "Lightning".

Aizvadītajā sezonā vismaz vienā NHL spēlē piedalījās 976 hokejisti, no kuriem 305 ir dzimuši Eiropā. Līdz ar to pagājušajā sezonā 31,3% spēlētāju NHL bija no Eiropas. Iepriekšējais rekords (300) tika sasniegts 2003./04. gada sezonā, kad laukumā izgāja vairāk nekā tūkstotis hokejistu (1028).

Pagājušajā sezonā NHL spēlēja 253 hokejisti no ASV (25,9%), līdz ar to Eiropai bija otra lielākā pārstāvniecība pasaules spēcīgākajā hokeja līgā pēc Kanādas. Sezonu iepriekš (2018./19.) līgā bija par astoņiem amerikāņiem vairāk nekā eiropiešu (286 pret 278).

Vislielākā pārstāvniecība no Eiropas pagājušajā sezonā NHL bija Zviedrijai (113 spēlētāji). Visai iespaidīgs rādītājs valstij ar 10 miljoniem iedzīvotāju. Aizvadītajā sezonā 11,6% no NHL spēlētājiem bija zviedri.

Savukārt 50 hokejisti pagājušajā sezonā NHL bija no Somijas. Zviedrijas kaimiņvalstī ir mazāk nekā seši miljoni iedzīvotāju.

Tikpat (50) pārstāvju NHL bija arī no Krievijas, kas ir lielākais rādītājs kopš 2005./06. gada sezonas (51 hokejists).

Pagājušajā NHL sezonā spēlēja 34 hokejisti no Čehijas, 15 no Šveices un 12 no Slovākijas. Deviņi hokejisti no Dānijas un deviņi arī no Vācijas.

Latviju pagājušajā NHL sezonā pārstāvēja pieci hokejisti - vārtsargi Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks (abi - Kolumbusas "Blue Jackets"), kā arī uzbrucēji Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres"), Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins") un Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators").

Latvijai aizvadītajā sezonā bija vairāk NHL spēlētāju nekā Francijai (3), Austrijai (2), Austrālijai (1), Norvēģijai (1) un Slovēnijai (1).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu