Džošua domā, ka viņš 2021. gadā drīzāk cīnīsies pret Usiku, nevis Fjūriju (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Entonijs Džošua
Entonijs Džošua Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules čempions boksā smagsvaru kategorijā brits Entonijs Džošua nākamgad drīzāk cīnīsies pret ukraini Oleksandru Usiku, nevis pret savu tautieti Taisonu Fjūriju.

IBF, IBO, WBA un WBO pasaules čempions Džošua pēc nedēļas 12. decembrī Londonā centīsies aizstāvēt titulus cīņā pret Bulgārijas bokseri Kubratu Puļevu.

Iepriekš tika plānots, ka uzvaras gadījumā Džošua 2021. gadā divreiz spēkosies ar WBC čempionu Fjūriju, kuram bija paredzēts trešais duelis pret Deonteju Vailderu no ASV.

Džošua intervijā ESPN atklājis, ka viņš 2021. gadā drīzāk cīnīsies pret Usiku nekā pret Fjūriju. Ukrainas bokseris ir WBO titula obligātais pretendents, bet Fjūrijam jārisina problēmas par vienošanās nepildīšanu attiecībā pret Vailderu.

"Fjūrijs ir lielisks talants, bet es nezinu, vai viņš cīnīsies pret Vailderu vai ne, vai cīnīsies pret [Agitu] Kabajelu vai ne. Viņš paziņoja, ka cīnīsies pret mani, bet līgums netika parakstīts," pastāstīja Džošua.

"Šķiet, ka Usiks ir tiešāks. Uzzini, ka viņš cīnīsies pret Dereku Čizoru, un viņi tiešām cīnās. Uzzini, ka viņš cīnīsies pret Čezu Viterspūnu, un viņi tiešām cīnās. Es tiekos ar cilvēkiem, kuri ir nopietni," teica čempions.

"Ja Fjūrijs ir nopietns un apņēmīgs, tad cīņa notiks. Godīgi sakot, esmu apņēmies pārbaudīt sevi. Viņam ir labs boksa IQ, tāpēc tas būtu ļoti labs izaicinājums. Esmu gatavs ar viņu sacensties," norādīja Džošua.

Usiks sadarbojas ar "Matchroom" kompāniju, kas pārstāv Džošu, līdz ar to abu bokseru puses varētu visai viegli vienoties par dueli.

"Nezinu, kas notiks 2021. gadā, bet, ja man būtu jāpiedalās derībās, tad es visu naudu liktu uz to, ka cīnīšos pret Usiku, tāpēc ka viņš sadarbojas ar "Matchroom". Un viņš ir tiešs. Ja viņš saka, ka ar kādu cīnīsies, tad tā arī dara."

Džošua uzskata, ka Usiks un Fjūrijs ir vienlīdz bīstami pretinieki.

"Viņi ir atšķirīgi augumā un tehniskajās dotībās, bet abi ir ļoti bīstami. Katra cīņa ir slidena kā banāna miza. Gan Usiks, gan Fjūrijs ir bīstams. Nevaru nosaukt, kurš ir labāks, bet noteikti abi ir bīstami," domā Džošua.

31 gadu vecais Džošua karjerā izcīnījis 23 uzvaras (21 nokauts) un cietis vienu zaudējumu. 

Džošua nākamais pretinieks 39 gadus vecais Puļevs ticis pie 28 uzvarām (14 nokauti) un piedzīvojis vienu zaudējumu.

Savukārt ne Fjūrijs, ne Usiks karjerā nav zaudējuši, izcīnot attiecīgi 30 un 18 uzvaras. Fjūrijam ir arī viens neizšķirts pret Vailderu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu