"Blue Jackets" rezultatīvākais spēlētājs vēlas atstāt komandu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Pjērs Liks Dibuā.
Pjērs Liks Dibuā. Foto: AFP / Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets" komandu vēlas atstāt Pjērs Liks Dibuā, vēstīts Nacionālās hokeja līgas (NHL) mājaslapā.

22 gadus vecais Kanādas hokeja uzbrucējs visu savu NHL spēlētāja karjeru pārstāvējis "Blue Jackets" komandu, kas viņu 2016. gadā izvēlējās ar augsto 3. numuru.

Trīs sezonās NHL regulārajā čempionātā Dibuā kopumā aizvadījis 234 spēles un atzīmējies ar 158 rezultativitātes punktiem (65 vārti + 93 rezultatīvas piespēles).

Pagājušajā sezonā Dibuā bija "Blue Jackets" rezultatīvākais spēlētājs ar 49 punktiem (18+31) 70 spēlēs.

Gadu mijā Dibuā noslēdza jaunu līgumu ar "Blue Jackets", vienojoties par divu gadu sadarbību un 10 miljonu ASV dolāru atalgojumu.

"Jā, viņš grib prom," intervijā vietējā radio stacijā teica Kolumbusas komandas galvenais treneris Džons Tortorella.

"Viņš runāja ar komandu, tā pie mums ir pieņemts," norādīja treneris, kurš arī piebilda, ka situācija ir citādāka nekā 2019. gadā, kad komandu gribēja atstāt Krievijas hokeja zvaigznes Artemijs Panarins un Sergejs Bobrovskis.

"Viņš ir 22 gadus jauns puisis. Tā bieži nenotiek, tāpēc viņam jābūt godīgam pret komandu. Vēlos, kaut viņš būtu mazliet godīgāks par to, kādi ir iemesli. Neesmu ticis skaidrībā, tāpēc viņam ir jārunā pašam," norādīja Tortorella.

Pagājušajā sezonā "Blue Jackets" pārvarēja "play-in" jeb kvalifikācijas kārtu, pārspējot Toronto "Maple Leafs" sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2.

Savukārt pēc tam Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā Kolumbusa sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-4 atzina čempiones Tampabejas "Lightnng" pārākumu.

Izslēgšanas mačos 10 spēlēs Dibuā izcēlās ar 10 punktiem (4+6). Kopumā karjerā "play-off" viņš aizvadījis 26 spēles un sakrājis 19 punktus (8+11).

Jau starpsezonā medijos izskanēja informācija, ka Dibuā vēlas atstāt "Blue Jackets", tomēr ierobežoti brīvais aģents pagarināja līgumu ar klubu.

Iespējams, ka "Blue Jackets" aizmainīs Dibuā uz citu komandu.

"Vēlos pavadīt savu laiku attīstot cilvēkus, kuri vēlas šeit atrasties. Man ir jātrenē hokeja komanda, lai tā būtu pēc iespējas labāka," piebilda Tortorella.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu