Porziņģis: Pēdējā laikā komandas biedri man jau spēles sākumā ļauj sajust bumbu

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" spēlētāji pēdējā laikā latvietim Kristapam Porziņģim jau spēles sākumā rada iespējas izcelties uzbrukumā, lai viņš sajustu ritmu.

"Mavericks" sestdienas rītā pēc Latvijas laika savā laukumā ar rezultātu 94:109 (29:31, 19:30, 27:21, 17:27) zaudēja Indiānas "Pacers".

Porziņģis šajā mačā guva 31 punktu, izcīnīja 18 atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas un četras reizes pārkāpa noteikumus. 

Latvietis bija pārliecinoši rezultatīvākais Dalasas komandas rindās, bet šajā mačā nespēlēja slovēnis Luka Dončičs.

Pēc mača Porziņģis žurnālistiem pauda, ka šoreiz veiksme nepavisam nebija pagriezusi savu smaidīgo vaigu "Mavericks" basketbolistiem.

"Šoreiz ļoti daudz mazo nianšu nebija mums labvēlīgas. Vienmēr varam nospēlēt labāk kā komanda, bet šajā mačā atlēkušās bumbas pēc viņu neprecīzajiem metieniem pilnībā neatlēca mums labvēlīgi. Spēle bija kā smags kāpiens kalnā, nepārtraukta cīņa ar pretestību," pēc zaudējuma pauda liepājnieks.

"Arī pagājušajā sezonā savā laukumā nespēlējām to labāko basketbolu, bet izbraukumā gan rādījām labu sniegumu. Nezinu, kāpēc tā. Varbūt mājās esam nedaudz vairāk atslābinājušies, bet izbraukumā iznākam laukumā enerģiskāki. Varbūt vairāk psiholoģiski pie tā jāpiestrādā, kad spēlējam mājās."

Porziņģis arī bija apmierināts ar to, kā pēdējos maču komandas biedri viņu iesaista uzbrukuma darbībā jau no cīņa sākuma.

"Pēdējā laikā komandas biedri jau agri cenšas mani iesaistīt uzbrukumos, lai es sajustu bumbu. Tādējādi ievērojami uzlabojas arī mūsu aizsardzība. Jāturpina augt kā komandai. Mums apkārt ir lieliska atbalsta grupa, kas dod padomus un palīdz uzlabot sniegumu."

"Mavericks" ar 23 uzvarām 43 spēlēs ieņem septīto vietu NBA Rietumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu