Video Nganū nokautē Miočiču un kļūst par UFC smagsvaru čempionu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis Fransiss Nganū no Kamerūnas sestdien Lasvegasā (ASV) kļuva par "Ultimate Fightning Championship" (UFC) pasaules čempionu smagajā svarā.

Titula cīņā Nganū pretinieks bija līdzšinējais čempions Stipe Miočičs no ASV. Kamerūnietis uzvaru izcīnīja otrajā raundā ar nokautu.

Nganū un Miočičs otro reizi cīnījās savā starpā. 2018. gadā uzvaru pēc punktiem izcīnīja ASV cīkstonis.

34 gadus vecais Nganū izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas. Kopumā karjerā viņa kontā ir 16 uzvaras un trīs zaudējumi.

Savukārt 38 gadus vecais Miočičs piedzīvoja karjerā ceturto zaudējumu 24 cīņās. 

UFC prezidents Dana Vaits un arī citi šī sporta veida eksperti Miočiču vērtē kā labāko smagsvaru cīkstoni MMA vēsturē.

"UFC 260" pasākuma pirmajā "main card" cīņā tikās Jaunzēlandes pārstāvis Džeimijs Mularkijs un amerikānis Kama Vordijs (Khama Worthy), kuri aizvadīja cīņu svara kategorijā līdz 70,3 kilogramiem. Mularkijs ar precīzu sitienu pa zodu nokautēja savu pretinieku mazāk nekā minūtes laikā.

Nākamā cīņa bija starp daiļā dzimuma pārstāvēm Džilianu Robertsoni un Mirandu Maveriku, kuras noskaidroja spēcīgāko svara kategorijā līdz 56,7 kilogramiem.

Pirmo raundu pārliecinoši veiksmīgāk aizvadīja Maverika, kura ar veiksmīgiem sitieniem spēja trāpīt savai pretiniecei, kā arī divi veiksmīgi "takedown" mēģinājumi.

Otrajā raundā Robertsone uz parketa spēja dabūt Maveriku un raunda lielākā daļa risinājās uz grīdas. Noslēdzošais raunds bija identisks pirmajam, kuru pārliecinoši labāk aizvadīja Maverika. Viņa arī izcīnīja uzvaru cīņā (30-27, 30-27, 29-28).

Vakara trešā cīņa norisinājās svara kategorijā līdz 61,2 kilogramiem, kur astoņstūrī tikās amerikānis Šons O’Malijs un brazīlietis Tomass Almeida.

Pirmajā raundā dominēja O'Mailijs, kurš vairākas reizes bija tuvu tam, lai nokautētu savu pretinieku. Arī nākamajā raundā veiksmīgāks bija O'Mailijs. Noslēdzošajā raundā "The Sugar Show" (O'Mailija iesauka) ar labo sitienu nokautēja Almeidu.

Pirms vakara galvenās cīņas (Nganū - Miočičs) oktgonā devās bijušais čempions svara kategorijā līdz 77,1 kilogramam Tairons Vudlijs un Ņūdžersijā dzimušais Visente Luke. Jau pirmajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu uzvarēja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu