ESPN: Merzļikins ir "Blue Jackets" trumpis iespējamo maiņu veikšanai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzlikins ir Kolumbusas "Blue Jackets" komandas trumpis iespējamo maiņas darījumu veikšanā, vēstīts ESPN apskatā.

NHL šosezon līdz 12. aprīlim var veikt maiņu darījumus. Ziemeļamerikas medijos jau vairākkārt izskanējušas neoficiālas ziņas, ka "Blue Jackets" varētu aizmainīt uz citu komandu vienu no saviem vārtsargiem - Merzļikinu vai Jonasu Korpisalo.

"Merzļikins ir trumpis ["wild card"]. Organizatoriski vārtsargu līnija ir stiprā puse, tādēļ Kolumbusa varētu izmantot komandas, kurām patiešām būs vajadzīgs pastiprinājums vārtu sargāšanā," raksta ESPN.

"No pieejamajiem spēlētājiem vislielāko ieguvumu varētu saņemt [apmaiņā] pret Merzļikinu. Un, ja izmisušas komandas zvanīs, Kolumbusai nevajadzētu vilcināties spert soli," vēsta medijs.

Merzļikins un Korpisalo ir vienaudži - gan latvietim, gan somam aprīlī būs 27. dzimšanas diena. Latvijas hokejists pērn vienojās par divu gadu un astoņu miljonu ASV dolāru līgumu, bet Somijas sportists parakstīja divu gadu kontraktu par 5,6 miljonu algu.

Ziemeļamerikā vairāki hokeja apskatnieki uzskata, ka "Blue Jackets" komandai būs jāšķiras no viena vārtsarga. Iespējams, ka tas notiks jau tuvākajā laikā. Zīmīgi, ka Merzļikinam dzimšanas diena būs dienu pēc maiņu darījumu perioda beigām - 13. aprīlī.

Jau vēstījām, ka TVNET sazinājās ar NHL apskatnieku Āronu Porclainu (Aaron Portzline) no prestižā medija "The Athletic", kurš ikdienā ziņo tieši par "Blue Jackets" komandas gaitām.

"Nekad nevari būt drošs, bet es domāju, ka viņi pagaidīs un vārtsargu maiņu veiks pēc sezonas beigām," prognozē Porclains. "Domāju, ka viņi saņems labu piedāvājumu un izlems to pieņemt. Ticu, ka vissaprātīgāk būtu to darīt pēc sezonas."

Porclains gan nosauca divas komandas, kurām vērts pievērst uzmanību potenciālās maiņas sakarā. "Paturiet redzeslokā Edmontonu ["Oilers"] un Detroitu ["Red Wings"]."

TVNET jau vēstīja, ka Ziemeļamerikas medijos izskanējis, ka par Merzļikinu varētu interesēties arī Kolorādo "Avalanche", Bostonas "Bruins" un Bufalo "Sabres", kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu