Sevastova: Pēc otrajā setā nosargātās serves nomierinājos un bija vieglāk spēlēt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas tenisistei Anastasijai Sevastovai piektdien notikušajā Billijas Džīnas Kingas kausa mačā vissvarīgākais bija uzvarētais otrā seta otrais geims, atzina sportiste.

Sevastova piektdien Jūrmalā uzvarēja otro Billijas Džīnas Kingas kausa spēli, Latvijas izlasei panākot 2-0 pret Indiju. Sevastova (WTA 47.) ar rezultātu 6-4, 6-0 uzvarēja indieti Karmanu Kauru Tandi (WTA 621.).

Uzvarot sestdienas pirmo spēli, Latvijas izlase nodrošinās panākumu visā duelī un nākamgad spēlēs finālturnīra kvalifikācijā.

Pēcspēles preses konferencē Sevastova atzina, ka maču iesāka diezgan nervozi, taču panāktais rezultāts 2-0 bija apmierinošs. 

"Viņai nebija, ko zaudēt, un viņa to parādīja, nospēlējot diezgan labus geimus. Sākumā bija grūti, jo nezināju, kur viņa servēs un kā spēlēs. Daļu no pirmā seta spēlēju pasīvi, taču pabeidzu to diezgan labi. Ļoti svarīgs bija otrā seta otrais geims, kurā pie savas serves biju nonākusi iedzinējos ar 0:40 un pēc tam uzvarēju. Droši vien, tas bija vissvarīgākais geims. Pēc tam nomierinājos un bija vieglāk spēlēt," stāstīja liepājniece.

Sevastova ar Tandi iepriekš tenisa laukumos nebija tikušās.

Jau ziņots, ka pirms tam Aļona Ostapenko (WTA 52.) gandrīz divarpus stundu ilgā cīņā ar rezultātu 6-2, 5-7, 7-5 pārspēja Indijas pirmo raketi Ankitu Rainu (WTA 174.).

Latviju šajā turnīrā pārstāv valsts pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 47.), Aļona Ostapenko (WTA 52.), Diāna Marcinkēviča (WTA 275.), Daniela Vismane (490.) un Patrīcija Špaka, kura neatrodas WTA rangā, bet valstsvienības kapteinis būs Adrians Žguns.

Salīdzinot ar iepriekšējo reizi, kad izlase pulcējās kopā, jaunpienācēja ir Špaka.

Indijas komandas sastāvā ir valsts vienspēļu labākā tenisiste Raina (WTA 174.), bet pāru cīņās palīdzēs trīs "Grand Slam" trofejas izcīnījusī kādreizējā ranga līdere Mirza. Tāpat Indijas izlasē iekļauta Tandi (WTA 621.), Rutuja Bosale (WTA 419.) un Zēla Desai (WTA 568.).

Latvijas izlases pretiniece Indija Kingas kausa reitingā ieņem 56.vietu, bet Latvija šobrīd ierindojas 13.vietā.

Astoņu dueļu uzvarētājām 2022.gadā plānota dalība kausa kvalifikācijas turnīrā, kamēr zaudētājas atkāpsies uz sava reģiona grupu I.

Pērn februārī Latvija ar Ostapenko un Sevastovu ierindā Evretā ar 2-3 piekāpās mājiniecēm - ASV tenisistēm - un neiekļuva spēcīgāko 12 komandu skaitā, lai startētu finālā.

Par Federāciju kausu iepriekš dēvētais tenisa turnīrs pērn tika pārsaukts par Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņu. Turnīrs pēc valstu pārstāvības ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības nacionālajām sieviešu komandām.

Bijusī ASV tenisiste Billija Džīna Kinga ir divpadsmitkārtēja "Grand Slam" turnīru uzvarētāja. Viņas rēķinā ir arī 16 uzvaras "Grand Slam" turnīros dubultspēlēs.

Kingu uzskata par vienu no ievērojamākajām līdztiesības cīnītājām tenisā, cenšoties panākt vienādas tiesības vīriešiem un sievietēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu