Kravčenoka/Graudiņa zaudē Pasaules tūres posmā Sočos spēlēs par trešo vietu

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas pludmales volejbola pāris Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa sestdien Krievijas pilsētā Sočos zaudēja Šveices duetam un Pasaules tūres četru zvaigžņu posma spēlēs par trešo vietu.

Graudiņa/Kravčenoka, kuras turnīrā izsētas ar desmito numuru, pusfinālā ar 0-2 (18:21, 16:21) zaudēja ar 15.numuru izliktajam Šveices pārim Nina Bečarta/Tanja Hīberli.

Pirmajā setā pēc Graudiņas bloka rezultāts kļuva 10:5 Latvijas dueta labā. Šveicietes atspēlējās, taču trīs punktus pēc kārtas guva Latvija, pēc Graudiņas uzbrukuma panākot 17:14. Šveicietes labi spēlēja aizsardzībā, panākot 18:17 jau savā labā.

Vēl pāris labas serves un Graudiņas uzbrukuma sitiens ārpus laukuma noveda pie zaudēta pirmā seta - 18:21.

Otrajā setā pēc 6:5 šveicietes guva piecus punktus pēc kārtas, būtībā izšķirot spēles uzvarētāju.

Ar lielisku darbību aizsardzībā un Graudiņas bloku izdevās panākt 9:11. Tuvāk tikt neizdevās, un šveicietes izmantoja otro no piecām mačbumbām - 21:16.

Spēlē par trešo vietu Latvijas duets tiksies ar mājiniecēm - Svetlanu Holominu un Nadeždu Makroguzovu, kuras turnīrā izsētas ar pirmo numuru. Spēli plkst.19.30 tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport".

Graudiņa/Kravčenoka ceturtdien G grupā ar 2-0 (21:17, 21:15) uzvarēja Japānas duetu Miki Išī un Megumi Murakami, kurām ticis 23.numurs, bet pēc tam ar 0-2 (17:21, 18:21) zaudēja vācietēm Laurai Ludvigai/Margaretai Kozuhai (7.).

Piektdien izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Latvijas duets ar 2-0 (21:16, 21:19) uzvarēja spānietes - Amarantu Fernandesu Navaro un Anhelu Lobato Herero -, kurām bija piešķirts 27.numurs, otrajā kārtā ar 2-0 (21:17, 21:16) pieveica vācu duetu Viktorija Bīneka/Izabela Šneidere (21.), bet ceturtdaļfinālā ar 2-1 (16:21, 21:18, 15:11) uzvarēja Kanādas duetu Hetere Benzlija/Brendija Vilkersone (20.).

Vīriešu sacensībās izslēgšanas spēļu piektdien pirmo kārtu ar uzvaru pār pasaules ranga līderiem no Norvēģijas - Annešu Mūlu un Kristiana Sērumu - pārvarēja Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, bet Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs dalību turnīrā šajā sacensību stadijā beidza ar zaudējumu Polijas pārim Gžegožs Fijaleks/Mihals Brils.

Kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā zaudējumu cieta Latvijas pludmales volejbolisti Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis.

Turnīrs Sočos beigsies svētdien.

Graudiņa/Kravčenoka, kā arī Pļaviņš/Točs Latvijai jau ir nopelnījuši pa vienai ceļazīmei uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet labas iespējas kvalificēties Tokijai ir arī Samoilovam/Šmēdiņam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu