Video Dončiču neapmierina Dalasas pēdējais lēmums; gatavojas nākt klajā ar paziņojumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" līderi Luku Dončiču neapmierina kluba vadības pēdējais lēmums - neturpināt sadarbību ar ģenerālmenedžeri Doniju Nelsonu, vēsta līgas apskatnieks Marks Spīrss.

Nesen "Mavericks" pavēstīja, ka šķiras no kluba ilggadējā ģenerālmenedžera Nelsona, kurš organizācijai pievienojās 1998. gadā, kad komandas galvenais treneris bija viņa tēvs Dons Nelsons.

Tieši Donijs Nelsons 2018. gada NBA draftā Dalasas vienībai piesaistīja Dončiču, kurš tika izraudzīts ar trešo numuru. Sākotnēji slovēni draftēja Atlantas "Hawks". Pēcāk "Mavericks" Dončiču iemainīja pret Trē Jangu, kurš pašlaik ir viens no "Hawks" līderiem. 

"Viņiem bija patiešām tuvas attiecības. Dončičs ceturtdien nāks klajā ar paziņojumu par kluba lēmumu šķirties no Nelsona," pārraides "The Jump" laikā sacīja Spīrss.

Spīrss atklājis, ka Dončičs pagaidām vel nav sācis sarunas ar "Mavericks" par maksimālo līgumu. Šobrīd viņš atrodas Slovēnijā, lai gatavotos ar valstsvienību Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas risināsies Kauņā.  

22 gadus vecais Dončičs otro gadu pēc kārtas tika iekļauts NBA pirmajā simboliskajā izlasē.

Viņa nākamais līgums, visticamāk, būs aptuveni 200 miljonu ASV dolāru vērtībā. 

Nelsonam bija nozīmīga loma iespaidīgajā maiņas darījumā, kura rezultātā 2019. gadā Kristaps Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" komandas pārcēlās uz Dalasu.

Nelsons, kluba īpašnieks Marks Kjūbans un komandas galvenais treneris Riks Kārlails vairākkārt uzsvēruši, ka lēmumi par spēlētāju piesaisti tiek pieņemti kolektīvi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu