Faraha kādreizējais treneris Salazars zaudējis apelāciju par viņam piespriesto diskvalifikāciju

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Mo Faraha kādreizējais treneris Alberto Salazars Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) zaudējis apelāciju par viņam piespriesto četru gadu diskvalifikāciju, ziņo BBC un "The Times".

CAS Salazaram un viņa līdzzinātājam, endokrinologam Džefrijam Braunam, atstājusi spēkā diskvalifikāciju, savu lēmumu pamatojot ar to, ka viņi pārkāpa vairākus antidopinga noteikumus.

Treneris kopš 2019.gada izcieš četru gadu diskvalifikāciju, ko viņam piesprieda ASV Antidopinga aģentūra (USADA) par likumpārkāpumiem, kas ietver testosterona tirdzniecību, dopinga kontroles procesa viltošanu un taukus dedzinošās vielas L-karnitīna nelikumīgu administrēšanu.

Salazars, kurš pirms diskvalifikācijas trenēja arī slaveno Nīderlandes skrējēju, Sifanu Hasanu, allaž noliedzis savu vainu.

Salazaram ASV jau ir spēkā viena mūža diskvalifikācija par seksuāla rakstura pārkāpumiem un emocionālu ietekmēšanu. Diskvalifikācija tika piemērota pēc tam, kad vairākas skrējējas atklāja, ka Salazars viņas emocionāli un verbāli ietekmējis.

Četrkārtējais olimpiskā zelta medaļnieks Farahs, kurš pa divām reizēm ir uzvarējis gan 5000, gan 10 000 metros, kopā ar Salazaru strādāja no 2011. līdz 2017.gadam.

Izcilais Lielbritānijas vidusdistančnieks, kurš nekad nav iekritis aizliegto vielu testos, netiek apsūdzēts par antidopinga noteikumu pārkāpumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu