Porziņģis: Kritiku izmantoju kā degvielu darbam vasarā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis (centrā)
Kristaps Porziņģis (centrā) Foto: AP/Scanpix

Kritikas vilnis, kas gāzās pār Kristapu Porziņģi pagājušās sezonas beigās un starpsezonā, bija papildu motivācija smagi strādāt vasarā, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" preses konferencē atzina Latvijas basketbolists.

"Mavericks" komanda starpsezonā veica kardināla izmaiņas treneru korpusā. Ilggadējo galveno treneri Riku Kārlailu nomainījis bijušais basketbolists Džeisons Kids, kurš 2011. gadā ar Dalasas klubu kā spēlētājs kļuva par NBA čempionu.

Pagājušajā sezonā regulārajā čempionātā Porziņģis caurmērā guva 20,1 punktu un izcīnīja 8,9 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas turnīrā viņa rādītāji vidēji spēlē bija pieticīgāki - 13,1 punkts un 4,5 atlēkušās bumbas.

Bijušais galvenais treneris Kārlails "play-off" mačos uzbrukumā Porziņģi izmantoja kā trīspunktu metēju laukuma stūros. Latvijas basketbolists reti tika pie bumbas, kamēr to pārsvarā kontrolēja Luka Dončičs.

Preses konferences ievadā Porziņģim tika vaicāts, kādu lomu viņam gaidāmajā sezonā paredzējis "Mavericks" jaunais galvenais treneris Kids?

"Viņa mērķis ir nostādīt mani situācijās, kurās varu būt pēc iespējas labāks spēlētājs, izmantojot manas prasmes. Tas ir ļoti svarīgi, tas dod man pārliecību. Viņš grib, lai laukumā jūtos ērti. Viņš grib, lai es saku, ja vēlos kaut ko mainīt, kā laukumā tieku izmantots. Viņš vēlas, lai mēs komunicētu - un man kā spēlētājam tas ir liels ieguvums. Tas ir labs pirmais solis, veidojot komandu," sacīja Porziņģis.

"Domāju, ka varēšu vairāk spēlēt savu spēli - spēlēt ar muguru pret grozu tā tuvumā. Iepriekš tiku vairāk izmantots kā tālmetienu izpildītājs, lai laukumā veidotu plašumu uzbrukumā. Tas manā spēles arsenālā nav viss, tajā ir daudz kas vairāk. Es pielāgoju savu spēli un daudz ko iemācījos, taču ceru, ka tikšu izmantots vislabākajā veidā," teica Latvijas basketbolists.

"Gribu darīt to, kas ir labākais komandai. Negribu aizsprostot soda laukumu, lai man būtu zaļā gaisma spēlēt groza tuvumā. Gribu arī atbrīvot ceļu Lukam (Dončičam) un Timam (Hārdevejam junioram) caurgājieniem uz groza apakšu."

Porziņģis atzīmēja, ka svarīga būs komandas ķīmija - savstarpējā sapratne. Pie tās tiek strādāts, turklāt jaunais treneru sastāvs ir devis jaunas vēsmas komandā.

"Gribu spēlēt vislabāko basketbolu. Un es gribu uzvarēt. Tāpēc esmu šeit, tāpēc Marks (Kjubans - "Mavericks" īpašnieks) gribēja mani iegūt - lai uzvarētu spēlēs. Ja spēsim būt vienoti, katrs darot savu darbu, pat ja kādam nāksies upurēties, - mēs varam paveikt kaut ko īpašu."

Porziņģis pagājušās sezonas beigās un starpsezonā saņēma kritiku gan no žurnālistiem, gan no faniem. Ziemeļamerikas medijos bija spekulācijas, ka Latvijas basketbolistu varētu aizmainīt uz citu komandu.

"Esmu profesionālis. Mani tas (kritika) neietekmē. Man ir jādara tas, ko treneri liek. Esmu koncentrējies mērķim. Protams, es dzirdu kritiku, taču es to izmantoju kā degvielu darbam vasarā. Un esmu sajūsmā parādīt ieguldīto darbu laukumā."

"Mavericks" jauno NBA sezonu sāks 22. oktobrī ar izbraukuma maču Atlantā pret vietējo "Hawks". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu