Latvijas futbola izlasē jau vakcinējušies vairāk nekā 70% spēlētāju

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbola izlases spēlētāji
Latvijas futbola izlases spēlētāji Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlasē jau vairāk nekā 70% spēlētāju ir vakcinējušies pret Covid-19 vai to izslimojuši, sarunā ar portālu TVNET pastāstīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko.

Iepriekš valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs publiski izteicās, ka vakcinējušies tikai aptuveni puse no komandas futbolistiem. Viņš pauda bažas, ka nākotnē tas komandai var sagādāt problēmas.

LFF prezidents Ļašenko piektdien TVNET sacīja, ka situācija jau ir uzlabojusies, jo vakcinēto līmenis komandā pārsniedzis 70%.

"Izlases kontekstā es redzu, ka tur ir progress. Es domāju, ka jau ap 70 vai 80 procentiem spēlētāju ir vakcinējušies vai pārslimojuši. Tur ir pozitīvs vektors," pauda LFF vadītājs.

"Mēs daudz komunicējam par šo tēmu gan ar spēlētājiem, gan treneru štābu, gan mūsu darbiniekiem. Saprotam, ka ir ļoti nepieciešams vakcinēties. Šobrīd ir redzams progress. Arī runājot, piemēram, par telpu futbolu. Kuldīgas "Nikers" komandā, kas spēlēs virslīgā, pilnīgi visi ir vakcinējušies. Visticamāk, ka mums nāksies pāriet uz "zaļo režīmu" - spēlēt čempionātā drīkstēs tikai vakcinētie, tāpēc tas ir pozitīvi."

Ļašenko arī atklāja, ka šobrīd pasaules futbola jumtorganizāciju gaiteņos netiek apspriesta iespēja, ka valstu izlašu sastāvā varētu būt tikai vakcinēti futbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu