"Sharks" treneris pirms jaunās NHL sezonas ļoti slavē Balceru (729)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Sanhosē "Sharks" galvenais treneris Bobs Bugnērs neilgi pirms sezonas sākuma paudis lielas uzslavas latviešu uzbrucējam Rūdolfam Balceram.

Pirms nepilna gada bija bažas, vai Balceram izdosies noturēties NHL, jo Otavas "Senators" komanda pārtrauca ar viņu sadarbību.

Tomēr latvietī potenciālu saskatīja "Sharks", kas viņam deva iespēju - Balcers pagājušajā NHL sezonā 41 spēlē guva 8 vārtus un veica 9 rezultatīvas piespēles.

24 gadus vecais Balcers starpsezonā vienojās ar "Sharks" par līguma pagarināšanu uz diviem gadiem un 3,1 miljona ASV dolāru atalgojumu.

"Vēlos rādīt stabilu sniegumu. Vēlos būt sastāvā un parādīt trenerim, ka man var uzticēties," laikraksts "The Mercury News" citē Balceru.

Gatavojoties 2021./22. gada NHL sezonai, Balcers četrās pārbaudes spēlēs sakrāja četrus rezultativitātes punktus - vieni vārti un 3 piespēles.

"Viens no iemesliem, kāpēc man patīk Rudī (Rudy), ir tas, ka es zinu, ko no viņa var sagaidīt katru vakaru," noradīja "Sharks" galvenais treneris.

Bugnērs atzīmēja, ka Balcers ir teicami sagatavojies sezonai. Treneris sola Latvijas hokejistam lielu spēles laiku, jo viņš varot spēlēt visās situācijās.

"Viņš aizvadīja lielisku treniņnometni. Viņš slido vēl labāk, nekā iepriekš biju redzējis. Viņš ir universāls uzbrucējs - var spēlēt jebkurā no četrām maiņām. Viņš var spēlēt gan skaitliskajā vairākumā, gan mazākumā." 

Balcers pauž gatavību izpildīt trenera norādes, neatkarīgi no dotā uzdevuma, kas laukumā jāpaveic.

"Ikviens grib būt vadošais spēlētājs, bet es pieņemu to, kas man tiek dots. Nav nozīmes - spēlēju skaitliskajā vairākumā vai mazākumā. Es došos laukumā un darīšu to, ko treneris liks. Esmu priecīgs par to, kā viss līdz šim strādā."

NHL jaunās sezonas pirmo spēli "Sharks" aizvadīs plkst. 5.00 agri no rīta svētdien, 17. oktobrī, savā laukumā uzņemot Vinipegas "Jets".

Balcers augustā Rīgā pārstāvēja Latvijas izlasi, kas kvalificējās 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. Viņš atzīst, ka šis turnīrs palīdzējis labi sagatavoties NHL pirmssezonas treniņnometnei.

"Šie mači man palīdzēja ieiet spēļu ritmā, dodoties uz treniņnometni. Turklāt visas spēles notika mājās, un tribīnes bija pārpildītas. Tas bija nereāli."

Komentāri (729)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu